SRPSKI i regionalni šampion započeo je pripreme za predstojeću sezonu treningom u hali "Aleksandar Nikolić", na kojem je novi trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević imao na raspolaganju 14 igrača, a samo šestoricu iz prošle sezone - kapitena Branka Lazića, Petra Rakićevića, Ognjena Dobrića, Nemanju Dangubića, Borišu Simanića i Milka Bjelicu.

Osmoricu rasutih po velikim evropskim klubovima zamenili su Nikola Radičević, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac, Marko Kešelj, Stefan Lazarević, Nikola Jovanović, Stefan Janković i Dragan Apić. Džejms Feldin se kasnije priključuje pripremama, kao i igrači na pozicijama plejmejkera i centra, za kojima se još traga na tržištu.

- Zvezda ne polazi iz početka. Ovo je novi ciklus, sa mladim igračima kojima je potrebno vreme da postanu bolji - kaže Alimpijević. - Nije realno očekivati da igra odmah bude na pravom nivou. Treba nam razumevanje, a ne sumnjam da će sve to biti dobro, pa i u Evroligi.

Mladi stručnjak u stolici koju je njegov prethodnik Dejan Radonjić uspesima zagrejao do tačke usijanja priznaje da oseća pritisak zbog ljudi koji su mu ukazali poverenje i igrača.

- U Crvenoj zvezdi je pritisak najveći mogući. Svi u klubu spremni smo za tako nešto. Zna se kakva su očekivanja...

Šampion je do sada angažovao Radičevića, Jankovića, Jovanovića, Kešelja i Feldina.

- Najteži posao je bio uvećavanje baze srpskih igrača i mislim da smo to uradili veoma dobro, s obzirom na to da smo imali malo vremena. Što se tiče ostalih pojačanja, žurbom možemo samo da sebi napravimo problem. Trenutno sve izgleda dobro, prve reakcije su pozitivne. Da ne verujemo u ove momke, ne bismo bili tu.

Zvezda će odraditi dva treninga u hali "Aleksandar Nikolić", potom se na dve nedelje seli u Železnik zbog Trofeja Beograda i priprema nacionalnog tima za Evrobasket.

TOPIĆ PRVI ASISTENT

TRENERU Crvene zvezde Dušanu Alimpijeviću asistiraće Milenko Topić, Slobodan Ljubotina, Aleksandar Zarić i Saša Kosović.

Kondicioni trener je Aleksandar Jovančević, dok će ostati svi iz lekarskog osoblja i tim-menadžer Nebojša Ilić.