JEDAN igrač manje na pripremama reprezentacije Srbije na Kopaoniku, a prema nezvaničnim informacijama, verovatno je i da će nacionalni tim ostati sa igračem manje u konkurenciji za predstojeći Evrobasket.

Iskusni krilni reprezentativac Marko Simonović povredio je palac desne šake i, posle prvih pregleda, izgledna je duža pauza. Košarkaški savez Srbije oglasio se kratkim saopštenjem, u kojem se ne predviđa period oporavka 31-godišnjeg igrača, koji je tokom leta potpisao ugovor sa ruskim Zenitom.

- Marko Simonović se požalio na bol u šaci i palcu desne ruke, pa je sa medicinskim timom naše seniorske selekcije sa Kopaonika stigao u Beograd na dodatne preglede. Kao prva mera preduzeta je imobilizacija palca, a kada se obave svi pregledi i završi dijagnostika, biće odlučeno o načinu daljeg lečenja - navodi se u saopštenju na sajtu KSS.

Ukoliko ovaj peh definitivno udalji Simonovića iz kruga kandidata za septembarski kontinentalni šampionat, selektor Aleksandar Đorđević moraće alternativnim putem da premosti izostanak bitnog šrafa nacionalnog tima u prethodne tri godine.

Bio je deo selekcije koja je na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. i Olimpijskim igrama u Riju 2016. osvojila srebrne medalje, a iza njega je u dresu Crvene zvezde najbolja sezona u klupskoj karijeri. U Evroligi je bio najbolji strelac našeg šampiona sa prosekom od 12,6 poena na 30 utakmica i očekivalo se da će i njegova uloga na Evrobasketu biti još značajnija nego na prethodnim takmičenjima.

Selektor Đorđević na krilnoj poziciji ima Marka Gudurića i Vladimira Lučića, koji, kao i Simonović, po potrebi može da pokrije i mesto "četvorke". Zbog povrede na Evrobasketu neće igrati ni "ol-raund" igrač Minesote Nemanja Bjelica, dok su učešće otkazali Nikola Jokić i Nikola Milutinov. Trenutno su u pogonu šesnaestorica igrača, koji će 2. avgusta u Kraljevu odigrati prvu trening utakmicu protiv naše univerzitetske selekcije.

KARTE ZA "TROFEJ BEOGRADA"

ULAZNICE za "Trofej Beograda" puštene su u prodaju na svim blagajnama "Eventima", po cenama od 300 dinara za tribine, 450 za mesta u parteru i 600 za vrhunski košarkaški doživljaj posmatran iz loža.

Košarkaši Srbije od 11. do 13. avgusta, u dvorani "Aleksandar Nikolić", imaće turnirsku proveru za Evrobasket sa selekcijama Grčke (12. avgust, 21.00) i Crne Gore (13. avgust, 21.00).