NENAD Krstić opet u Partizanu! Jedan od najboljih srpskih i evropskih centara u poslednjoj deceniji je pred dogovorom s crno-belima da se, posle skoro 13 godina, vrati u klub u kojem se afirmisao.

S obzirom na to da nije odigrao takmičarsku utakmicu godinu i po, ne bi trebalo očekivati da Krstić odmah bude onaj stari, iz najboljih reprezentativnih i klupskih dana, kada je blistao od NBA do Istočne Evrope, ili kada se sa Srbijom peo na pobedničke stepenike.

Ali, s druge strane, nema sumnje da će dolazak u Humsku centra sa ogromnim iskustvom, koji nije postavio nijedan finansijski uslov, odnosno koji će igrati besplatno, pomoći crno-belima da još više učvrste moral. Na kraju, ovaj potez se već sada, dok se čeka i ozvaničenje saradnje, pokazao kao marketinški trijumf Partizana, što ne bi trebalo nimalo zanemariti.

U ovom momentu je za crno-bele i Nenada, uz obostranu volju da opet budu u istom timu, pokazanu prethodnih desetak dana, važno i strpljenje. A strpljenje su stručni štab i uprava već pokazali da imaju kako bi se Krstić prvo vratio u takmičarski ritam, bez ikakvog pritiska i vremenskog ograničenja, jer je kvalitetom i igrama, ne samo u Partizanu, već u svim klubovima i reprezentaciji, ali i ponašanjem (nikada nije zaboravio odakle se vinuo u košarkaško sazvežđe) zaslužio.

Zaslužio je to i Partizan, koji se uz sve finansijske probleme žestoko bori na dva fronta, da dobije Nenada Krstića, da zajedno pokušaju da se vrate na staze stare slave. Na kraju, ako to i ne uspeju zajedničkim snagama, a nema razloga da bilo ko razmišlja u tom smeru jer su od početka obe strane pokazale samo jednu želju, bar su pokušali, dali sve što je do njih, što će navijači Partizana, ali i ljubitelji srpske košarke, znati da cene.

I GORDON PRED POTPISOM
UZ Krstića će, sve je izvesnije, dres crno-belih obući i Džamont Gordon. Odlični američki bek, koji je prethodnih par dana bio na probi, pokazao je da i dalje poseduje visok kvalitet, zbog koga je svojevremeno zadužio opremu CSKA, ali i Galatasaraja. Takođe, pregledi su potvrdili da je povreda kolena daleka prošlost.

NENAD KRSTIĆ - LIČNA KARTA
* DATUM i mesto rođenja: 25. jul 1983, Kraljevo.
* KLUBOVI: Mašinac, Partizan, Nju Džerzi Nets, Trijumf Libertsi, Oklahoma Siti, Boston, CSKA Moskva, Anadolu Efes.
* PRIZNANjA i trofeji: druga petorka NBA ruki (2005), najbolja petoroka Evrolige (2012, 2013), šampion SRJ (2002, 2003), šampion SCG (2004), VTB šampion (2012, 20113, 2014), srebro na EP (2009), srebro na SP (2014).