Objavio je legendarni NBA trener Džordž Karl autobiografsku knjigu pod nazivom “Furious George: My fourthy years surviving NBA divas, clueless Gms and poor shot selection”ili na srpskom -Besni Džordž: Mojih 40 godina preživljavanja sa NBA divama, nesposobnim generalnim menadžerima i lošim izborom šuta”.

Izgleda da će ova knjiga izazvati veliku buru pogotovo kada se uzme u obzir da je dosta pažnje posvetio dopingu, kako u najjačkoj košarkaškoj ligi na svetu, tako i u američkom sportu uopšte.

- Imamo ozbiljnije programe za testiranje sportista od onog u MLB i NFL i time se često hvalimo. Međutim, i dalje imamo problem sa dopingom, iako je on drugačiji nego što je bio slučaj pre 30 godina i ovaj me više brine od budala koje su upadale u probleme zbog korišćenja društvenih droga - piše Karl.

Zatim objašnjava na šta tačno misli:

- Govorim o supstancama koje poboljšavaju mogućnosti igrača kao što su steroidi, hormoni rasta i slično. Očigledno je da su neki igrači dopingovani. Kako je moguće da neki momci stare, a postaju sve mršaviji i spremniji. Kako se tako brzo oporave od povreda? Zašto kog đavola idu u Nemačku čim se sezona završi? Sigurno nije zbog kiselog kupusa. Lens Armstrong recimo nikada nije pao na doping testu, nadam se da želimo da najbolji sportisti postanu uspešni zbog toga, a ne zato što su postali najveći i najbogatiji kao prevaranti iza kojih stoje najbolji naučnici - poručio je Karl.