Završio je Dušan Ivković trenersku karijeru, pa sada otvoreno može da priča o svemu iz svoje prošlosti. Jedna od tema u razgovoru za grčku televiziju je bila i reprezentacija Jugoslavije koja na Olimpijskim igrama u Barseloni zbog rata nije dobila priliku da pokaže šta zna i ume.

Umesto toga je na Igrama učestvovala samo Hrvatska i na kraju došla do bronze. Srpski stručnjak veruje da bi nacionalni tim bez hrvatskih i slovenačkih igrača savladao čuveni Drim tim.

- Da nije bilo rata verujem da bismo ih pobedili. Dok su drugi igrači bili zauzeti slikanjem sa Džordanom i ostatkom ekipe mi smo se spremali za taj meč, jer smo verovali da možemo da pobedimo – poručio je Duda.

U tom timu ne bi bili igrači poput Dražena Petrovića, Dina Rađe i Tonija Kukoča, ali Ivković veruje da bi Žarko Paspalj, Vlade Divac i Saša Đorđević mogli da ispišu istoriju.

Osim svog života i karijere Duda je pričao o Draženu i priznao da ne može da izabere jednog košarkaša kao omiljenog.

- Petrović je bio sjajan radnik. Ako je trening počinjao u osam, on bi došao u pola osam kako bi se spremio da uči i da radi. Bez obzira na sve ne mogu da izaberem jednu osobu, svi oni su bili moja deca – rekao je Ivković.