Talentovani košarkaš Mega Leksa Rade Zagorac izabran je u noći između četvrtka i petka u drugoj rundi NBA drafta. Potencijalnog reprezentativca Srbije "pokupio" je kao 35. pika Boston, koji ga je nešto kasnije prosledio u Memfis.

Mega je u Bruklinu imala još dva igrača. Francuz Timoti Luvalu izabran je kao 24. pik od strane Filadelfije, dok je hrvatski košarkaš Ivica Zubac završio u LA Lejkersima sa 32. pozicije.

Interesantno je da je i košarkaš Fenerbahčea Bogdan Bogdanović bio deo ovogodišnjeg drafta, iako ga je Finiks "pokupio" pre dve godine. Prava na nekadašnjeg košarkaša Partizana preuzeo je Sakramento, koji je osmog pika sa ovogodišnje pijace Markiza Krisa prosledio u Sanse za kasnije pikove i Bogdanovića.

Prvog pika birala je Filadeldija, a kako se i predviđalo, prvi je draftovan Ben Simons sa univerziteta LSU. Na drugom mestu našao se Brendon Ingram, koga su izabrali Lejkersi, Seltiksi su sa trećeg mesta uzeli Dželejna Brauna sa univerziteta Kalifornija, dok je Hrvat iz Makabija Dragan Bender kao četvrti pik završio u Finiksu.

Dosadašnji košarkaš Oklahome Serž Ibaka trejdovan je u Orlando za trojicu igrača.

Oklahoma je za Ibaku dobila Viktora Oladipa, Ersana Iljasovu i prava na Domantasa Sabonisa, koji je noćas izabran kao 11. pik na draftu.

- Serž (Ibaka) je mlađi veteran koji će doneti ogromnu čvrstinu na terenu. Njegova neumorna radna etika i bogato iskustvo u plej-ofu pomoći će nam da poboljšamo naš tim. Zahvali smo Viktoru Oladipu na doprinosu i želimo mu, kao i Ersanu Viljasovi, mnogo sreće u budućnosti - rekao je generalni menadžer Orlanda Rob Heningen.