Predsednik košarkaške sekcije Partizana Nikola Peković istakao je, gostujući na televiziji N1, da klub iz Humske insistira na učešću u Evrokupu naredne sezone, najviše iz finansijskih razloga, jer bi angažovanje sponzora bilo lakše ako crno-beli izađu u Evropu.

- Juče smo imali upravni odbor gde je jednoglasno doneta odluka da se igra Evrokup. Međutim, mi još uvek sa ostalih strana nemamo nijednu zvaničnu odluku prema kojoj bi mogli da se upravljamo. Zasad stvari stoje tako. Bez Evrokupa bili bismo u velikom problemu. Imamo veliku želju da izađemo u Evropu, prvenstveno zbog sponzora. Veće su nam šanse da ih dovedemo ako igramo ovo takmičenje – istakao je Peković.

Košarkaš Minesote smatra da će, ukolko FIBA ostane pri trenutnom stavu da sankcioniše saveze zemalja čiji klubovi budu igrali u Evrokupu naredne sezone, sve rešavati sudovi.

- Mi nećemo da trpe ni KSS, ni Partizan. O eventualnim posledicama razgovaraćemo kada budemo znali šta će FIBA definitivno da uradi. Mislim da će tužba biti neminovna ako FIBA ostane pri ovoj odluci. Onda će to morati da se reši na sudu i to onom koji nema veze sa sportom. Kada je u pitanju olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu, KSS je obezbedio sredstva, biće to veliki spektakl. Lično, ne vidim način da se domaćinstvo oduzme KSS. Verujem da se neće završiti na ovome, biće tu nekih ustupaka i prolonigranja – istakao je prvi čovek Partizana Nikola Peković.