Ratu” FIBA i Evrolige uskoro bi mogao da dođe kraj. I to koliko toliko prijateljskim stiskom ruke. Takav zaključak mogao bi da se izvede iz reči nekadašnjeg potpredsednika KSS Dejana Bodiroge, koji je za rusku “Izvestiju” istakao da igrači ne bi smeli da trpe zbog politike.

Jedan od najboljih evropskih i svetskih košarkaša svih vremena oktrio je da FIBA Evropa ima rešenje za katastrofalnu situaciju u kojoj se trenutno nalazi evropska košarka, dodavši da će detalji biti poznati predstojećeg vikenda.

- Situacija je izuzetno kompleksna i zahteva duboku analizu. Za subotu je zakazan sastanak Borda Fiba Evrope. Iskreno, imamo rešenje za celu problematiku, ili bolje da se izrazim – konkretnu ponudu Evroligi. Ali, ne smem da govorim ništa dok se sastanak ne održi. S moje tačke gledišta – košarka mora da bude iznad politike. Igrači ne bi smeli da trpe zbog neslaganja – istakao je Bodiroga, osvrnuvši se i na potencijalni izostanak 14 reprezentacija sa EP 2017. godine, među kojima se nalaze Srbija, Italija, Španija, Rusija, Litvanija...

- Evropsko prvenstvo bez ovih reprezentacija ne bi bilo isto. Uveren sam da neće doći do toga. Svi bi trebalo da budu smireni i sačekaju da pronađemo rešenje – istakao je Dejan Bodiroga.