DRUGI imidž za drugi klub. Srpski plejmejker Vasilije Micić je danas stigao u Beograd sveže obrijan za novi početak u Crvenoj zvezdi. Talentovani 21-godišnjak u timu će zauzeti mesto upražnjeno odlaskom ćudljivog Markusa Vilijamsa.

- Došao sam u najbolji klub u Srbiji. Nisam uspeo da se izborim za minute u Bajernu i voleo bih da u Zvezdi to uspem i pomognem timu u ostvarenju najviših ciljeva. Bajern je mnogo mečeva izgubio, tako da trener Pešić nije imao vremena da mi pruži šansu.

Reprezentativac Srbije sa EP 2013. upoznao je Zvezdu kroz dva poraza Bajerna u Evroligi. Bavarci su završili učešće u eliti, dok crveno-bele čeka još 14 utakmica protiv najboljih.

- To je jedna od najlepših stvari. Top 16 faza Evrolige je visok nivo takmičenja, mislim da Zvezda može dosta toga da postigne. Verujem da možemo da iznenadimo mnogo ekipa na našem parketu. Ako pobedimo nekoga u gostima, biće idealno.

Micić kaže da trener Bajerna Svetislav Pešić podržava njegov prelazak u Zvezdu.

- Veliki je pritisak, velika su očekivanja i potražio sam sredinu u kojoj mogu da se razvijem – kaže Micić, koji je izabrao crveno-beli dres sa brojem 13.