PREDRAG Danilović podneo je neopozivu ostavku na mesto predsednika Partizana, čime je završena jedna era, možda i najuspešnija u istoriji najtrofejnijeg srpskog kolektiva. Za 15 godina koliko je legendarni as bio na čelu (prvo kao potpredsednik, potom i predsednik) crno-beli su osvojili 13 nacionalnih titula zaredom, 6 kupova, 6 ABA liga i izborili plasman na fajnal-for Evrolige.

- Podneo sam neopozivu ostavku. Partizan je bio i biće moj život. Za 15 godina koliko sam u klubu, zajedno smo uradili mnogo lepih stvari, dogovorom, radom stručnog štaba, igrača... Ali, u protekle dve godine klub se, pre svega, našao u finansijskim problemima.

Postoje razni razlozi za to, nije samo jedan čovek kriv - počeo je obrazlaganjem odluke Danilović. - Ne mogu da pomognem Partizanu na isti način kao što sam to radio 15 godina. Potrošio sam svoje kredite i nije mi žao. Preuzimam odgovornost za sve, od rezultata do drugih poteza. Ne mogu stalno da se prave dobri rezultati, a odgovornost preuzimam zato što nisam uspeo da objasnim i neke druge stvari da stavim pod kontrolu. Pokušavao sam još da pomognem, a kada sam video da ne mogu, bilo je glupo da sedim samo zbog funkcije. Ljudski je da se povučem i da na mesto predsednika dođe neko ko će moći da pomogne Partizanu, jer ja više nemam načina.


Prethodnih dana mnogo se spekulisalo šta se dešava i šta bi moglo da se desi u Partizanu...


- Naslušao sam se raznih gluposti. Stvorila se velika tenzija. Niko nikada u klub nije dolazio ili odlazio glasanjem, već razgovorom. Nije bilo smena i to je pozitivna stvar u sivilu koje nas okružuje.

 

DUG 5 MILIONA DANILOVIĆ je direktno odgovorio i na pitanje duga...
- Od pet miliona evra duga, najviše ide na "Marfin banku", potom na igrače i stručni štab. Dug je porastao posebno prema igračima u poslednje dve godine, dok je od "Marfin banke" nasleđen. Te probleme ne treba da rešava ni predsednik države, ni premijer, nego mi sami. Klub jeste bitan za zemlju i treba država da pomogne, ali zato treba da ima korektan dijalog sa državom, a mi to nismo imali.

 

Danilović je prokomentarisao i odnos sa trenerom Duškom Vujoševićem.


- Znam Duleta 29 godina i gajim veliko poštovanje prema njemu. Bio mi je kao drugi otac. Zbog njega sam došao u Partizan. Ne slažem se sa nekim njegovim stavovima koje je iznosio u javnosti. Klub ne treba da bude politički subjekt i ne treba da se bavi tim stvarima. Dule je veliki trener, ali napravio sam grešku što sam mu dozvolio da se meša u neke stvari koji su "van terena" i koje su prevršile meru. To je moja odgovornost.


Sada već bivši predsednik Partizana, nije siguran šta će se dalje dešavati, ali je optimista. Nada se da će njegova reakcija na pozitivan način "isprovocirati" ljude koji mogu i hoće da pomognu.


- Svi smo se žrtvovali, ja sam čekao dve godine da zaigram za Partizan. Ali svi smo od tog kluba više dobili nego što smo mu dali. Niko ne sme da bude iznad Partizana. Dok smo tu, svi moramo da budemo u funkciji kluba.


S obzirom na to da je zvanično otišao sa mesta prvog čoveka, Danilović ne zna ko će ga zameniti, ali je dodao da će uvek biti uz crno-bele.


- Kao što sam rekao, Partizan je moj život, a ne mogu da odem od života. Ako nova uprava zatraži moj savet, biću im na raspolaganju, da pomognem koliko mogu - završio je Danilović.

SKUPŠTINA NE ODLUČUJE O TRENERU

DANIMA se pričalo da je moguće da na Skupštini dođe i do odluke o promeni trenera.

- Skupština ne odlučuje o treneru - jasno je Danilović objasnio proceduru.RADNA GRUPA DO IZBORA

ODLASKOM Danilovića sa mesta predsednika, praktično je prestao rad sadašnje Skupštine, koja je izabrala petočlanu Radnu komisiju (predsednik komisije Mlađan Šilobad, Dragan Todorić, Ilija Dražić, Budimir Krstović i Mirko Tišma), koja će zakazati novu Skupštinu. U međuvremenu ista Radna grupa će voditi klub do formiranja novog vrhovnog tela crno-belih.