SENZACIJA u Valjevu. Bivši dugogodišnji NBA centar i reprezentativac Jugoslavije, jedan od najboljih srpskih centara u poslednje dve decenije, Darko Miličić nosiće sledeće sezone dres Metalca!

Naime, Miličić je u utorak posetio prvog čoveka valjevskog kluba dr Boška Đukanović na Kardiovaskularnoj klinici na Dedinju, gde je pao dogovor o saradnji. Darko će se tako posle više od dve godine vratiti pod obruče i to u dresu valjevskog ABA ligaša.

- Da, uželeo sam se košarke. Odlučio sam da pomognem srpskoj košarci zahvaljujući prof. dr Bošku Đukanoviću, čoveku koji se za nju bori i volonterski je u celoj ovoj priči. Prepoznao sam to i tu sam da sve dignemo na neki viši nivo. Đukanović ima velike ambicije vezane za Metalac i grad Valjevo i spreman sam da učestvujem u njihovom ostvarivanju - potvrdio je Miličić.

Predsednik Metalca Boško Đukanović imao je puno razloga za zadovoljstvo:

- Zvao sam Darka da razgovaramo, čuli smo se i ranije, a sada je pristao da pojača Metalac sledeće sezone. On je prepoznao jednu čistu, poštenu, ljudsku košarkašku priču. Metalac je, kao klub, u poslednjih godinu dana pokazao svoju veličinu i kamo sreće da imamo bar još dva Metalca...

Dakle, valjevski ABA ligaš će u sledeću sezonu sa najvećim ambicijama sa Miličićem u timu.

- Želimo da formiramo jak tim. Na listi naših želja su i Aleksandar Pavlović, Stefan Birčević, Josip Sobin... Jedini problem su finansije, što Miličiću svakako nije prioritet. Za sada smo uspevali da se izborimo sa tim, nadam se da će tako biti i ove godine - konstatuje alfa i omega Metalca dr Boško Đukanović.

VALjEVO

DR Boško Đukanović najavljuje i da će klub iz Valjeva uskoro promeniti ime.

- Klub će se zvati Valjevo. Međutim, Valjevci i ja smo želeli da se zove Ravna gora, ali to bi imalo lošu konotaciju...