Oni su u naletu i dolaze u Beograd, spremni da pokušaju da produže agoniju crno-belih. Turski Banvit, sledeći rival Partizana u Evrokupu, u drugom kolu (sreda 18.00 časova), u nedelju je srušio bogati Galatasaraj u turskom šampionatu i još jednom potvrdio visok kvalitet.


- Da, pobedili smo Galatu u vrlo uzbudljivoj završnici - priča pomoćni trener kluba iz Bandirme, naš Jovan Beader, koji je, inače, šest godina radio sa mlađim selekcijama kluba iz Humske. - Oni imaju dosta finansijskih problema u klubu, nisu dobili platu, imaju izbore za novog predsednika 25. oktobra, ali to ne umanjuje njihovo znanje. Elem, imali smo tri poena razlike, nismo pravili faul, a onda nam je Guler ubacio trojku iz kornera 2.1 sek do kraja. Izveli smo loptu do Čaka Dejvisa koji je šutnuo iz okreta preko ruke, promašio, a onda je Veremenko uhvatio loptu u vazduhu i zakucao. Klupa Galate se bunila da je lopta bila u cilindru obruča, međutim, koš je bio regularan. Vrlo važna pobeda za nas, posle poraza od Karšijake vezali smo dva trijumfa i sada smo u naletu.


Za razliku od Partizana, koji ima četiri katastrofalna poraza u nizu...


- Dobro, crno-beli nisu u dobroj situaciji, pokušaćemo da iskoristimo njihov loš trenutak. Ipak, dolaskom Milana Mačvana sigurno će biti bolji. Igraju na svom terenu, znaju koliko je važno da slave... Imaće veliku podršku „grobara”, biće nam jako teško. Treba očekivati reakciju njihovih igrača posle četiri teška poraza, jer svaki od tih momaka ima ponos i očekujem da neće sebi dozvoliti da izgube pred svojim navijačima.


Kako ćete im se suprotstaviti?


- Polako dižemo formu, posle dve pobede u nizu protiv Hapoela i Galate, tražićemo pobedu i u Beogradu. Svaka utakmica na strani je jako važna, treba uzeti neke bodove i na gostovanju, a nama je prioritet Evrokup.


Trenerski tandem Zoran Lukić - Jovan Beader prošle sezone je predvodio hit Evrokupa Nižnji Novgorod i u sred srpske prestonice, u prepunom „Pioniru”, srušio Crvenu zvezdu.


- Da, pobedili smo tada u beogradskom hramu košarke crveno-bele sa pola koša. Naravno, želeli bismo to da ponovimo i ove godine protiv Partizana, ako budemo mogli - poručuje pomoćni trener Banvita Jovan Beader.

KLjUČ U SKOKU

Beader je, naravno, zadužen da pripremi skauting.

- Ne mogu da pričam kako ćemo da igramo, ali možemo da kažemo da su najveći kvaliteti Partizana agresivna odbrana, pogotovo na domaćem terenu, igra u tranziciji i ofanzivni skok, koji moramo da kontrolišemo. Ako to ne učinimo, imaćemo problema kao protiv Galatasaraja, kad nam je Aldemir uhvatio devet lopti u napadu, a isto toliko i u odbrani.