Nekadašnji juniorski reprezentativac i član Univerzitetske reprezentacije koja je 2009. u Beogradu osvojila zlatnu medalju Nikola Koprivica, od utorka je počeo novu karijeru.

Nekada izuzetno prespektivni bek, koji je prerano morao da završi karijeru zbog zdravstvenih problema, postao je pomoćni trener na univerzitetu Truman Stejt. Glavni trener „buldoga” Met Vudli potvrdio je da je Nikola novi član njegovog stručnog štaba, prenosi "Sport".

- Oduševljen sam što je Nik deo našeg stručnog štaba. Igrao je za mene na Vašington Stejtu i kao bivšeg igrača smatram ga članom porodice - objasnio je Vudli, i nastavio: - Nikola sjajno razume košarku, a njegova ličnost će nam pomoći da razvijemo bolje odnose sa igračima.

Koprivica je trenerskim poslom počeo da se bavi 2011. godine u klubu „As basket”.

- Veoma sam uzbuđen zbog novog izazova, posebno što ću ponovo raditi sa trenerom Vudlijem. On je ključna figura u mom igračkom razvitku i zaista sam počastvovan što sam postao deo ove porodice - rekao je Koprivica.

Univerzitet Truman se takmiči u konferenciji „Grejt lejks veli”, a prošle sezone su ostvarili prvi put 20 pobeda još od sezone 2005-2006.