Sasvim neočekivano, samo dva dana posle objavljivanja spiska kandidata sa Svetski Kup u Španiji, Novica Veličković obavestio je selektora Aleksandra Đorđevića da nije u mogućnosti da se zbog povrede pojavi na pripremama nacionalnog tima.

- Malo je reći da sam zatečen i razočaran nekorektnim postupkom Novice Veličkovića. Konstantno smo bili u kontaktu pre objavljivanja spiska i sve je bilo u najboljem redu, međutim u sredu, kad sam ga pozvao na uobičajan razgovor, saopštio mi je da zbog povrede kolena nije u mogućnosti da se pojavi na pripremama. To je zaista krajnje nekorektno. Bruka i sramota – istakao je Đorđević u izjavi za sajt KSS.

Selektor košarkaša Srbije rekao je da je zdravlje igrača bilo i biće na prvom mestu, dodavši da su način i tajming kad je to uradio Veličković ispod svakog nivoa.

- Da nije spreman da bude deo tima mogao je da mi saopšti pre deset dana ili tri minuta pre objavljivanja spiska i sve bi bilo u redu. Kad sam ga pitao da li bi isto postupio da nije potpisao ugovor sa Trabzonom, odgovorio je da ne zna, da bi probao, da bi se mučio. Ovako neka svoj postupak objasni košarkaškoj javnosti. On, njegov klub i oni koji su ga savetovali da se odluči na ovaj korak.

Đorđevića je, ipak, najviše zabolelo to što poziv za ovu reprezentativnu akciju nisu dobili pojedini igrači, ispred kojih je nekadašnji as stavio bivšeg košarkaša Partizana.

- Pre svega objašnjenje duguje Dušku Savanoviću i Milanu Mačvanu, jer sam mu dao prednost u odnosu na njih. Ako se neko pita da li ću sada pozvati Savanovića ili Mačvana, odgovor je negativan, jer nemam obraza da uradim nešto slično. U svakom slučaju, idemo dalje jači nego što smo bili pre ovoga – zaključio je Aleksandar Đorđević, selektor muške seniorske reprezentacije Srbije.