Iako je bio jedan od najboljih - saradnja je prekinuta. Iskusni srpski centar Petar Popović napustio je redove turskog prvoligaša Alijage, a evo i razloga:


- Sa Alijagom se nisam rastao u prijateljskim odnosima. Nisu ispali korektni, iako sam povređen odigrao pet utakmica na njihovu molbu... - priča Popović. - Završio sam na operacionom stolu, na atroskopiji meniskusa, a oni nisu uopšte učestvovali u mojoj rehabilitaciji. Uz to, ostali su mi dužni tri plate. Tužio sam ih arbitraži FIBA i očekujem presudu u moju korist, pošto su prekršili mnoge tačke ugovora.


Ako ostavimo po strani nekorektnost uprave kluba, kako je igrati u Turskoj?


- Turska je, kao zemlja, odlična za život, a liga im je jedna od jačih u Evropi. Svi smo svedoci da sve više najboljih i najplaćenijih igrača završava u turskoj ligi. Naravno, i najbolji evropski treneri svoje karijere nastavljaju u Turskoj.


Kakva je sada situacija sa povredom?


- Posle mesec dana pauze, sada sam u odličnoj formi, jer već mesec dana radim sa Seadom Krdžalićem koji brine o mojoj kondiciji poslednjih devet godina.


Kakvi su planovi za nastavak karijere?


- Želim da ovu sezonu završim u nekom stabilnoj sredini, klubu koji će biti korektan prema meni, jer mi je to najpotrebnije posle ružne epizode sa Alijagom. U pregovorima sam sa nekoliko ekipa, ali ne želim da pričam o tome dok se transver ne završi - kaže bivši centar Crvene zvezde Petar Popović.