Medijski dan Evrolige košarkaši Partizana su obeležili u Pioniru, gde se spremaju i vredno treniraju, u punom sastavu za narednu sezonu. Trener Duško Vujošević na raspolaganju od četvrtka ima 13 igrača jer su se timu priključili srpski reprezentativci Bogdan Bogdanović i Đorđe Gagić, odnosno Francuz, osvajač zlatne medalje na EP u Sloveniji Žofri Lovernj.


Vest o novom igraču Nemanji Bezbradici trener Partizana je odmah podelio sa novinarima, koji je bio na probi i izborio ugovor sa srpskim šampionom.

Centar crno-belih Dejan Musli istakao je da ekipa naredne sezone ponovo želi trijumf u Jadranskoj ligi, ali i da se plasira u Top 16 Evrolige.

- Nismo imali pozitivan skor na turneji u Španiji, ali smo imali ozbiljne protivnike i mislim da je bio uspešna pripremni period. Cilj nam je osvajanje Jadranske lige i Top 16 Evrolige. Prva dva kola igramo pred domaćom publikom i nadam se velikoj podršci sa tribina. Odlaskom Lučića smo oslabljeni, ali za ekipu mnogo znači dolazak tako iskusnog i kvalitetnog igrača kakav je Kinsi - poručio je Musli.

Srpski reprezentativac Đorđe Gagić priznao je da je malo umoran posle šampionata u Sloveniji.

- Postoji mala doza umora, ali mi to nije problem i jedva čekam prvu utakmicu. Verujem u ovu ekipu, motiva ima napretek i mislim da ćemo napravitii dobar rezultat - poručio je Gagić.

Mladi Bogdan Bogdanović, koji bi posle odlične role u Sloveniji trebalo da bude jedan od lidera crno-belih, istakao je da je jedva čekao da se priključi ekipi.

- Znam da se to od mene očekuje, naporno ću da radim i daću sve od sebe - poručio je Bogdanović.

Partizan će naredne sezone igrati u A grupi Evrolige sa Barselonom, moskovskim CSKA, Fenerbahčeom, ukrajinskim Budivelnikom i francuskim Nanterom.