Još jedan igrač iz talentovane generacije zvezdinih juniora rođenih 1995. godine rešio je da svoju budućnost veže za crveno-beli dres. Perspektivni krilni-centar Marko Tejić, koji je pre samo dva dana proslavio punoletstvo, potpisao je prvi profesionalni ugovor u karijeri i to na četiri godine sa Crvenom zvezdom Telekom.


Mladi Užičanin prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije. Ovog leta je bio na širem spisku juniorske i reprezentacije Srbije do 19 godina, ali je zbog povrede bio primoran da propusti prvenstvo Evrope i sveta.


Prošle sezone Tejić je igrao za juniorski tim gde je na 18 utakmica Jedinstvene lige prosečno beležio 14,4 poena, 7,1 skokova i 2 asistencije po meču. Nastupao je i u razvojnoj ligi i to u ekipi FMP-a, ali je zbog povrede igrao na samo četiri utakmice. U razvojonoj ligi prosečno je beležio 11 poena i 4,5 skokova po utakmici.


Tokom letnje pauze Tejić je zajedno sa Ristićem, Gudurićem i Rebićem trenirao u Budvi sa Dejanom Radonjićem, a od starta priprema priključen je radu prvog tima.