ZORAN Erceg i Galatasaraj uspešno su završili pregovore, tako da će krilni centar moskovskog CSKA narednih dana i zvanično postati pojačanje turskog šampiona.


Posle sezone provedene među „armejcima“, koju je obeležila teža povreda, srpski košarkaš vraća se na Bosfor, gde je u sezoni 2011/2012. nosio dres Bešiktaša. Kao jedan od nosilaca igre crno-belih, za koje je beležio 14 poena po meču, privukao je pažnju trenera Etorea Mesine i dobio službu u moskovskoj armiji. U evroligaškim mečevima CSKA ostvario je prosek od 6,2 poena, ali se pre povrede nametnuo kao jedna od najvažnijih napadačkih opcija u igri „armejaca“.


To nije promaklo ljudima iz menadžmenta Galate koji su, prisećajući se i njegovih nastupa za Bešiktaš, odlučili da pridruže Ercega ambicioznom evroligaškom projektu za nastupajuću sezonu. Srpski krilni centar bio je na spisku selektora Dušana Ivkovića za Evrobasket u Sloveniji, ali je posle konsultacija s našim lekarskim timom procenjeno da je bolje da propusti ovo reprezentativno leto.