Plejmejker Marko Marinović prvo je pojačanje Radničkog iz Kragujevca za sledeću sezonu.

Nekadašnji igrač FMP iz Železnika i Crvene zvezde prošlu sezonu je završio u Levskom iz Sofije, sa kojim je igrao finale šampionata Bugarske.

Marinović je karijeru počeo u čačanskom Borcu (2000-2004), a osim već pomenutih klubova bio je član i Đirone, Menorke, Valensije, Albe, Krasnaja Krila i Jeniseja.

U prvenstvu Bugarske 30-godišnji bek imao je učinak od 16 poena, 5 asistencija i 3,2 skoka.


- Marinović je iskusan i proveren igrač na poziciju organizatora igre. Biće od koristi i saigračima na koje ćemo računati u novoj sezoni. Ugovorili smo saradnju na godinu dana, sa klauzulom da ostane član naše ekipe, zavisno od obostranih ambicija. Ovo je tek prvi korak u formiranju kostura tima Radničkog za sezonu 2013/2014. Neznatno kasnimo, ali ćemo činiti valjane poteze kako bismo došli do željenog sastava za dva takmičenja od jeseni. Cilj nam je da se pojačamo toliko dobro da imamo stabilan klub na Jadranu, da odigramo sigurno domaće prvenstvo i da u Evropi, kao debitanti, postignemo maksimum svojih mogućnosti. Nećemo gajiti nerealne ambicije, a biće usklađene sa finansijskom moći kluba - kaže sportski direktor Mladen ivković.

Uz Marinovića, Radnički ovoga časa računa na igrače sa aktivnim ugovorima, a to su: Stefan Jović, Miloš Dimić, Stefan Birčević, i od ranije Đorđe Milosavljević, Predrag Vučković i Strahinja Stojačić.

Svi ostali igrači iz protekle sezone su od ove nedelje u postupku pregovora za nastavak saradnje.