ROK za plaćanje finansijskih obaveza klubova prema Košarkaškoj ligi Srbije ističe u utorak, tačno u podne.

Da li će gong označiti početak pravnog rata sa mogućim fatalnim sportskim posledicama, zavisi najviše od tvrdoće stavova Crvene zvezde i direktora takmičenja Predraga Bojića, koji nije verifikovao rezultate 11. kola i odredio dužnicima rok za uplatu. U suprotnom, mečevi će biti registrovani službenim rezultatom.

Nezvanično, spisak od pet dužnika skraćen je samo na crveno-bele, jer su u međuvremenu obaveze izmirili Partizan, Metalac, Vojvodina i Sloboda.

Ukoliko do podneva ne uplate 401.800 dinara, Bojić će utakmicu Radnički - Zvezda zavesti rezultatom 20:0 za Kragujevčane. Pravi problem mogao bi da nastane ako dva meča kluba sa Kalemegdana budu registrovana službenim ishodom. U tom slučaju pravila predviđaju selidbu u niži rang takmičenja!

Predsednik Zvezde Nebojša Čović potkrepio je stav kluba pravnim argumentima, navodeći da ne postoji adekvatna dokumentacija na osnovu koje se može izvršiti plaćanje.

- Od 27. februara upozoravamo Ligu da odluke moraju da budu u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku - rekao je Čović.

Osim toga, crveno-beli podsećaju i na neizmirene obaveze KLS prema klubovima. Po ugovoru o sponzorstvu sa „Agroživom“, Zvezdi nije isplaćeno 117.000 dinara iz 2012. godine, kao ni 292.500 iz 2013.

Zbir tih iznosa premašuje njen dug ligi, koji posle uplate izvršene u petak (123.000) iznosi već pomenutih 401.800.

Tačno u podne biće poznat epilog već odigranih utakmica, posle čega može doći i do duela na terenu sudske prakse.