Australijanc srpskog porekla Stiven Marković od danas više nije košarkaš Radničkog iz Kragujevca, saopšteno je na sajtu ovog kluba.


- Radnički je završio saradnju sa Markovićem znatno pre isteka ugovorenog perioda. Najneposredniji povod za odstranjivanje 28-godišnjeg Markovića iz redova Kragujevčana je njegovo odbijanje da se vrati u igru nakon tajm-auta u susretu sa Partizanom u sedmom kolu Superlige Srbije - piše u saopštenju.

Uprava kluba ovakav potez je okarakterisala najgrubljim vidom kršenja radnih obaveza.

-  Zahvaljujući odgovornosti svih ostalih igrača koji su bili na raspolaganju treneru Nikoliću, to nije za posledicu imalo poraz od aktuelnog prvaka, što bi dramatično ugrozilo klupske ambicije - plasman u srpski plej-of. Marković je ovim neshvatljivim odbijanjem ispoljio nepoštovanje, pre svega, prema svojim saigračima, sa kojima je delio i prijatne i teške trenutke sve vreme od kada je nosio dres ovog kluba.

Na kraju se navodi da je grb Radničkog iznad svakog pojedinca i da ovakav stepen ugrožavanja interesa kluba jednostavno više nije bilo moguće tolerisati.

- Iako raskid saradnje sa Markovićem, uz povredu Ćapina, može da stvori sliku o desetkovanju sastava na poziciji organizatora igre, Radnički ne želi da bude talac bilo čijih nejasnih pobuda, makar to bio i igrač koji je dve sezone čekan da se doslovce u poslednji čas pridruži pripremama.