POLOVINOM leta je bilo izvesno da će Darko Miličić promeniti sredinu, jer je Minesota odlučila da ga, NBA rečnikom, "amnestra", odnosno oslobodi ugovornih obaveza, uz adekvatnu finansijsku nadoknadu. Ipak, srpski centar će, kako sada stvari stoje, ostati u NBA, iako se danima u javnosti provlačila mogućnost da se, posle devet godina u najjačoj ligi na svetu, vrati u Evropu.


Naime, Miličić u četvrtak reno ujutru kreće put SAD, a krajnja destinacija bi trebalo da bude Boston. Tim iz Masačusetsa je još od razlaza Darka i Minesote jasno stavio do znanja da želi da ga vidi u zelenom dresu. Ipak, javljali su se i Majami, Čikago, Klipres...


Čak je bio i "prekookeanski" poziv iz Madrida. Real je bio konkretan - šest miliona evra za tri godine. Ali, njegov agent Mark Kornštajn je rekao da Miličiću novac nije na prvom mestu, što je indirektno značilo da želi da ostane u NBA. Dovoljan signal da Boston opet krene u akciju i dodatno ojača visoke pozicije na kojima su veterani Kevin Garnet i Džejson Kolins, kao i novajlije Fab Melo i Kris Vilkoks.


Ukoliko se dve strane dogovore, Miličić će potpisati minimalan veteranski ugovor i tako postati tek treći Srbin u dresu "kelta", posle Aleksandra Pavlovića i Nenada Krstića.