SRPSKI reprezentativac Ivan Paunić napustio je Rusiju i otputovao u Italiju, gde će do kraja sezone nositi dres Virtusa iz Bolonje, trenutno sedmoplasiranog tima „palakanestra“. Naš 25-godišnji bek igrao je za Nižnji iz Novgoroda, pretposlednju ekipu u ruskom šampionatu, koja je u dosadašnjem toku ostvarila samo tri pobede i čak 15 poraza.

U nacionalnom prvenstvu prosečno je beležio deset poena i 3,4 skoka, dok je u regionalnoj ligi bio jedan od najboljih u timu sa učinkom od 11,1 poena i 4,4 uhvaćene lopte po utakmici.


Jedan od igrača iz zlatne generacije „87“, pre odlaska u anonimni ruski klub, nastupao je za Partizan, Mega ishranu, Mornar, Vojvodinu, Ostende i Aris, tako da je već sakupio bogato iskustvo u klupskoj karijeri. Sa nacionalnim timom Srbije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2009. u Poljskoj, iste godine i zlatnu na Univerzijadi u Beogradu, koja ga je lansirala u selekciju Dušana Ivkovića. Sa „orlovima“ je zauzeo četvrto mesto na Svetskom prvenstvu 2010. u Turskoj.