TEK što su prošli teniski dani u Nišu, nastupaju košarkaški. Sportska euforija nastavlja se finalnim turnirom Kupa Radivoja Koraća, od 16. do 19. februara, na kojem će se osam najboljih srpskih timova boriti za prvi trofej u sezoni.

Oko 1.500 karata, koliko je u ponedeljak pušteno u slobodnu prodaju, planulo je za 45 minuta!

- Nekoliko stotina ljudi, koji su stajali u redu, nisu dočekali kartu - priča za „Novosti“ Zoran Živković, predsednik Regionalnog KS istočne Srbije. - Ostale ulaznice dobiće sponzori KSS, protokol grada Niša, klubovi iz regiona, javna preduzeća...


Sa terena dvorane „Čair“ je uklonjena teniska podloga.

- Ispod se nalazi već obeležen parket, hala je u najboljem stanju u poslednjih 20 godina, tako da je sve u redu. Obezbedićemo udobnost i bezbednost svim posetiocima i sprečiti bilo kakve incidente, o čemu brinu MUP Srbije i Beograda, kao i PU Niš.

U najavama bitke za „Žućkovu levicu“ najviše se strahovalo od sukoba navijačkih grupa.

- Bez obzira na činjenicu da jedna grupa ima dve zaraćene frakcije, a da su sve poslovično među sobom u ratu, u Nišu do sada nije bilo eskalacija nasilja. Biće raspoređeni po sektorima, navijači Zvezde na „severu“, Partizana na „jugu“, kragujevačkog Radničkog na „zapadu“. Ostali klubovi nemaju organizovane navijačke grupe.

Živković najavljuje rigorozne kontrole na ulazima u „Čair“.

- Oni koji nemaju kartu neće moći da priđu dvorani bliže od sto metara. Biće onemogućeno unošenje pirotehnike, alkohola, upaljača. Ni pakla cigareta neće proći, jer je u hali zabranjeno pušenje. Dakle, mogu da unesu samo široko navijačko srce.

Uvek postoji opasnost od incidenata na gradskim ulicama.

- U saradnji sa žandarmerijom, biće sprečen i organizovan ulazak navijačkih grupa u Niš ukoliko nemaju karte.

Propozicijama je strogo uokvireno i ponašanje navijača na tribinama.

- Zabranjeno je vređanje učesnika igre, odnosno svih koji su na terenu, uključujući i oficijelna lica. Obaveza glavnog sudije je da najpre upozori, potom da isprazni deo ili celu tribinu, na kraju i da prekine utakmicu. O bezbednosti u dvorani i oko nje brinuće između 400 i 500 ljudi, a možda i više, ukoliko se ukaže potreba - konstatuje Živković.

ČETVRTFINALE
16. februar: (1) Partizan - Mega vizura (18.00), (2) Radnički Kragujevac - Vojvodina (20.30).
17. februar: (3) Crvena zvezda - BKK Radnički (18.00), (4) Hemofarm - Radnički FMP (20.30).
POLUFINALE

18. februar: pobednik 1 - pobednik 2 (18.00), pobednik 3 - pobednik 4 (20.30).
FINALE
19. februar (20.30)
NAPOMENA: Sve utakmice prenosiće Arena sport 1.