POSLE loših vesti iz Holandije od prošle nedelje, u Partizanu se trude da bar malo rasture crne oblake. Trener Savo Milošević je danas sa dve dobre vesti ulepšao dane svojim navijačima.


- Sejduba Suma i Umar Sadik ostaju u Partizanu. I do juna i od juna - bio je kratak i jasan Milošević pre nego što je počeo da najavljuje sutrašnjuprvenstvenu utakmicu sa Napretkom.


PROČITAJTE JOŠ: Savo Milošević pričao o pravnom položaju fudbalera: Talentovana deca postaju fudbalski robovi


Kada je poslednjeg dana marta ove godine Savo Milošević debitovao na klupi Partizana u Kruševcu, skoro svi izveštaji su naveli da je to bila - noćna mora. "Čarapani" su kod kuće savladali crno-bele 1:0, gosti su promašili i penal... Taj isti Napredak dolazi sutra u Humsku 1.


- Kada god smo igrali sa Kruševljanima, u vreme mog mandata na klupi, uvek su nam pravili velike probleme. Ta ekipa nam zadaje dosta muke, ali se nadam da ćemo ovog puta lakše da izađemo na kraj sa njima - rekao je juče Savo Milošević, koji je od marta preživeo sve i svašta, pa doneo i trofej Kupa u klub.


Tražeći oporavak od šokantnog remija prošlog četvrtka u Hagu protiv AZ Alkmara, Partizan je pronašao malu utehu u nedeljnoj pobedi protiv Mačve u Šapcu. Prilika za sitna doza "vađenja fleka" ukazuje se i sutra od 17 časova.


- Mislim da ćemo imati malo više energije nego u meču protiv Mačve. Očekujem još bržu i bolju igru. Nadam se da igrači ne očekuju laku utakmicu. Treba nam maksimalna ozbiljnost i mobilnost ako želimo pozitivan rezultat - dodao je Milošević.


PROČITAJTE JOŠ: Nisam imao pojma o svetskom rekordu: Vladimir Ivić o čudu - 11 mečeva bez primljenog gola


Trener Partizana ne razmišlja o revanšizmu ili osveti za loša sećanja na martovski debi na klupi u Kruševcu.


- Revanšizam nije prava reč. Moji momci i ja samo imamo veću želju i motiv da dobijemo zbog tog rezultata. Ali nikakva osveta ili revanšizam. Mislim da su to jake reči. To što nas je Napredak namučio treba da poštujemo. Treba da bude prisutan osećaj poštovanja prema protivniku - zaključio je Milošević.


ŠTA SAM REKAO ZA ASANA?

NAVIJAČE Partizana raduje konstantno dobra igra Japanca Asana.

- Ne volim komunikaciju na nivou "jesam li vam rekao", ali za Asana sam video neke stvari pre drugih. Slična priča je sa Sadikom. Snaga ove ekipe je što imamo sedam ili osam igrača koji su postigli po pet ili šest golova - kaže Milošević.