Malo ko se seća Ilana Arauha (39). Brazilski napadač, koji sada ima 39 godina, je nosio dresove Parane, Sao Paola, Atletiko Paranensea, Sošoa, Sent Etjena, Vest Hema, Internacionala, Ažaksioa i Bastije, a uspeo je čak da odigra i tri meča za reprezentaciju Brazila 2003. godine.


Međutim, danas je dospeo u žižu javnosti zbog intervjua koji je dao za francuski “L'Ekip”. Prepričao je neverovatnu situaciju koja mu se dogodila, a u kojoj su učestvovali Srbi.


- Posle kratkih epizoda u Vest Hemu i Internacionala sam u leto 2011. godine došao u Ažaksio kako bih potpisao ugovor sa klubom. Nedelju dana sam čekao, ništa se nije događalo, da bi onda po mene došao predsednik kluba Alen Orsoni - priča Ilan.


PROČITAJTE JOŠ: Drogba ispunio želju Mbapeu i dobio aplauz publike (FOTO/VIDEO)


Otkrio je šta se onda dogodilo.


- Došao je u blindiranom “BMV-u”, a prvobitni dogovor je bio da idemo na ručak. Tada sam primetio da se penjemo u korzikanske planine. Pitao sam ga zašto je došlo do promene plana i objasnio mi je da je za njega previše opasno da ruča tu. Onda smo došli do neke nedođije. Ušao sam u sobu bez prozora i tu potpisao ugovor dok su ispred vrata stajala dva naoružana Srbina - otkrio je Arauho.


Odigrao je 26 utakmica za Ažaksio i postigao šest pogodaka.