Navijači Grčke sinoć oko 00:30 sati s palicama i pištoljima su opkolili hotel u kojem su bili navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja reporter "Avaza" iz Atine.

- Četvorica su nam prišla u hotelskoj bašti, a njih još dvadesetak je čekalo ispred. Tražili su da skinemo majice i da vide imamo li tetovirane „svastike“ - rekao je jedan od navijača.

Navodno radi se o navijačima AEK-a, koji ne simpatišu naciste.

- Sreća je da smo bili prisebni, a i oni su videli da smo normalni, tako da tokom razgovora s njihovim vođom nije došlo do težeg incidenta. Na kraju je taj vođa, koji ima između 40 i 50 godina, pozvao huligane da odu, nakon što su nam uzeli zastave, šalove i ostale rekvizite - rekao je navijač.

Inače, reč je o atinskom kvartu koji je deset minuta hoda od strogog centra grada, u koji policija nikako ne zalazi. Na kraju se sve dobro završilo, jer je neko od huligana uzviknuo da dolazi policija.

Podsećanja radi, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na Olimpijskom stadionu "Spiridon Luis" u Atini od Grčke rezultatom 2:1 u susretu 8. kola kvalifikacija grupe J za Evropsko prvenstvo 2020.