Skandalima u srpskom fudbalu nikada kraj. "Rat" na relaciji Crvena zvezda i Partizan, pa loši rezultati nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, samo su neke od tema koji poslednjih dana pune redove domaće štampe. Ipak, sada smo otišli i korak dalje na Pirinejsko poluostrvo.

Naime, španski ugledni list "As" piše da se Luka Jović ne nalazi u reprezentaciji Srbije zbog kaznene mere selektora Ljubiše Tumbakovića. Poslednja reprezentativna pauza nije dobro prošla za napadača Real Madrida, pošto je protiv Portugala odigrao sam četiri minuta, a protiv Luksemburga nije bio ni u ekipi.

Navodno razlog je bila povreda zbog čega je Jović otišao nazad u Madrid, međutim samo četiri dana kasnije nekadašnji napadač Crvene zvezde odigrao je meč sa Leventeom za "kraljevski klub".

PROČITAJTE JOŠ: DA NEMA BARAŽA, BILA BI TUGA: "Orlovi" tradicionalno loši u kvalifikacijama za EP

To je navodno zasmetalo Tumbakoviću, koji ga je potom izostavio sa spiska za utakmice protiv Paragvaja i Litvanije, piše "As". Madridski list navodi da je to kaznena mera Tumbakovića koji je još ranije izjavio "da niko nema zagarantovano mesto u ekipi".

Jović je u aktuelnim kvalifikacijama bio strelac protiv Litvanije, bilo je to još u junu, a od tada je bez gola i u reprezentaciji i u dresu Reala, o čemu su takođe pisali španski mediji kao "gorući" problem Madriđana.

Svaki selektor Srbije u prethodnih deset i više godine imao je sukob sa barem jednim fudbalerom (još uvek su sveža sećanja "rat" između Milivojevića i Nastasića sa Krstajićem) , a videćemo da li će ovoga puta Jović biti taj koji neće moći da pronađe zajednički jezik sa iskusnim stručnjakom na klupi "orlova".

PROČITAJTE JOŠ: JOVIĆ VEĆ ČEKA 63 DANA: "Marka" analizirala koliko je napadačima Reala trebalo za prvenac