SRBI na Kosovu spremni su da danas uživaju u velikom fudbalskom prazniku. Prvaci njihove države, igrači Crvene zvezde dolaze da uz tradicionalnu posetu odigraju i meč šesnaestine finala Kupa Srbije sa domaćinom Trepčom. Planirano je da se utakmica igra u Žitkovcu od 14.00, na stadionu u blizini Zvečana.

Fudbaleri Zvezde u podmlađenom sastavu juče su krenuli na put. Prespavali su u okolini Raške, odakle danas polaze na administrativni prelaz Jarinje. Ovoj utakmici raduju se i navijači crveno-belih, koji će pratiti ekipu kao i svakog puta kada se išlo na KiM.

- Veliko nam je zadovoljstvo to što ćemo imati priliku za susret sa našim narodom - istakao je Vladan Milojević, trener Zvezde. - Mi ćemo dati sve od sebe da pružimo dobru igru u sportskoj atmosferi, siguran sam da će biti dosta publike. Sa druge strane, i za njih je ogromna sreća da uživo vide igrače Crvene zvezde. To je veliki sportski događaj, a samo druženje pre i posle utakmice, kao i susret sa našima, predstavljaće veliko zadovoljstvo za sve nas, srca će nam biti ispunjena.

Iz fudbalskog kluba Trepča su istakli da su spremni da ugoste Crvenu zvezdu u Žitkovcu, ali je utakmica i dalje neizvesna, jer nema potvrde, kako je navedeno, "sa kosovske strane".

- Imamo čvrste garancije da FS Srbije čini sve kako bi se ovaj meč igrao kod nas. Nažalost, još nemamo potvrdu sa kosovske strane - rekao je direktor kluba Trepča Bojan Jakšić za portal "Kosovo onlajn".

Trepča se u ponedeljak zvanično obratila policiji tzv. države Kosovo sa zahtevom za organizaciju ove utakmice i za njihovu asistenciju tokom meča. Odgovor još nije dobijen.

- Na administrativnom prelazu Jarinje još postoji zabrana prolaska za ekipu Crvene zvezde koju su izdale kosovske vlasti, ali se nadam da su posle završetka izbornog procesa tenzije splasnule i da nema razloga da se ova utakmica ne igra.

Klub iz Zvečana se dobro pripremio za utakmicu, završeni su radovi na stadionu započeti pre desetak dana.

- Ova utakmica, kako Trepči, tako i čitavom narodu na prostoru Kosova i Metohije, znači mnogo jer nismo često u prilici, baš zbog političkih dešavanja, da ugostimo takve fudbalske velikane. Interesovanje je veliko i siguran sam da će, ako sve bude kako treba, ovo biti jedan veliki sportski događaj za pamćenje - uveren je Jakšić.

POVERENjE OMLADINCIMA
TRENER crveno-belih Milojević za meč sa Trepčom će računati i na igrače iz omladinskog pogona: Pantovića, Matića, Babića, Lukića i Burmaza. Na put su krenuli stranci: Garsija, Tomane i Žander, kao i prvotimci: Pankov, Babić, Jovančić, Vukanović...

- Imamo dosta reprezentativaca koji su otišli na okupljanja svojih nacionalnih timova. Takođe raspolažemo sa dosta momaka i igrača koji su budućnost Zvezde. Kada god budemo imali prilike mi ćemo ih pozvati da budu deo prvog tima - kaže Milojević.