Dugogodišnji član Sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije Milan Radaković komentarisao je sporne odluke na mečevima 11. kola Linglong Superlige na televiziji Arena Sport u odsustvu člana Sudijske komisije Igora Radojičića.

Posebnu pažnju privukli su trenuci sa mečeva između Napretka i Crvene zvezde, kao i Partizana i Vožvdovca.

Radaković se najpre dotakao meča u Kruševcu, gde je bilo nekoliko spornih situacija

- Što se tiče gola Degeneka na početku meča, mislim da je bila ispravna odluka što je poništen zbog ofsajda. Nekoliko minuta kasnije, videli smo udaranje od strane igrača u crvenom dresu. Ovo je kazneni udarac i isključenje igrača u crvenom dresu. U ovoj situaciji je sudija gledao ka igraču koji ima loptu, možda je trebalo da ima podršku od strane pomoćnika- analizirao je Radaković situaciju kada je Ben ostao na travi da leži.

Ipak, sudija Bojan Nikolić je u 75. minutu svirao penal nad Benom. Iako kontakta nije bilo. Ipak, Radaković je pokušao da ''odbrani'' Nikolića.

- Sudija je jako slabo bio postavljen i od igrača u crvenom dresu ne vidi situaciju. Naginje se kako bi je bolje video i njegovo slobodno sudijsko uverenje je bilo da svira penal. Ne bih ulazio u neku dublju analizu.

Što se tiče prekršaja za slobodan udarac iz kog je Marko Marin dao gol, Radaković je rekao:


- Ispravna odluka Nikolića, Vulić prvi dolazi do lopte i sklanja je. Međutim, igrač Zvezde je bio u živom zidu što se ne sme. Nikolić ga je najpre opomenuo da se pomeri za metar, ali je on iskoristio to postavljanje i vratio se u živi zid, završio je Radaković o spornim detaljima iz Kruševca, pa se osvrnu na Humsku.


Prva situacija se tiče jedanaesterca iz kojeg je Voždovac došao do vođstva.

- Kad pogledamo iz prvog ugla, stiče se utisak da je bilo kontakta između Stojkovića i igrača, ali kada usporimo snimak vidimo da ga nema. Sudija je pogrešio, nema eliemenata za dosuđivanje najstrože kazne".

U situaciji kada je Pavlovićrukom oborio Stanisavljevićau kaznenom prostoru Radakovićtakođe nema dilemu.

- Ovo je slična situacija kao u Kruševcu. Igrač Partizana ovde hvata za vrat igrača Voždovca, postoje elementi za kazneni udarac".

Radakovićkaže da u situaciji koja je prethodila drugom golu Voždovca nije bilo elemenata za najstrožu kaznu. Loptu je rukom u kaznenom prostoru dirao Natho.

- U klizećem startu je uvek prirodno da ruka ide na zemlju. On tu ruku ne može da pomeri, bilo bi prestrogo da je dosuđen kazneni udarac", poručio je Radaković.