PREMA najnovijim tumačenjima pravila fudbalske igre golman više nije ničim zaštićen u svom kaznenom prostoru, pa ni u petercu. Duel Vladimira Stojkovića i Zvezdinog levog beka Žandera iz 69. minuta se, prema grubim tumačenjima, procenjuje kao duel bilo kog odbrambenog igrača sa napadačem protivničkog tima.


Baš ovo pravilo navelo je prvo člana sudijske komisije FSs Igora Radojčića da u ponedeljak uveče dolije ulje na vatru tvrdnjom da Žander nije faulirao Stojkovića koji je prema fudbalskom pravilu "indirektni udarac" morao da ima potpuno kontrolu nad loptom, odnosno da je istovremeno dodirne sa obe ruke ili da je drži na ispruženoj ruci.


PROČITAJTE JOŠ: STOJKOVIĆ NIJE FAULIRAN: Sudijski ekspert FSS Igor Radojčić ocenio da je Zvezda oštećena u večitom derbiju


Ovde je interesantno zašto je baš Radojčić gostovao na "Arena sportu", kojeg je FSS u ime ove organizacije izabrao, prema važećem ugovoru, da jednom nedeljno komentariše sporne detalje iz svakog kola Superlige. Istina, još u pomenutoj emisiji je naglašeno da to ne radi u ime Sudijske komisije FSS.


PROČITAJTE JOŠ: Stojković članovima Sudijske komisije: Svesno lažete! (FOTO)


Međutim, apsurdno je, makar i u ulozi sksperta u TV programu, Radojčić svojim komentarom da je Stojković napravio faul nad Žanderom implicira i odluku Sudijske komisije o greški sudije Jovanovića, koja je danima polemika navijača i čelnika večitih rivala.