SUDIJSKA komisija FSS juče je odlučivala o spornim detaljima u 161. derbiju. Nažalost, niko od javnosti, pa ni sportski mediji u Srbiji, neće moći da dobiju zapisnik sa tog sastanka, kao ni odluke četvoročlane komisije kojom predsedava Milan Karadžić, a čiji članovi su Majo Vujović, Boško Jovanetić i Igor Radojčić.


"Novosti" su iz komisije dobile vrlo jasan odgovor da prema konvenciji UEFA niko od četvorice pomenutih nema pravo da iznosi ili komentariše svoje odluke, kao ni da iznosi stavove pre, za vreme ili posle odigranog meča.


PROČITAJTE JOŠ: STOJKOVIĆ NIJE FAULIRAN: Sudijski ekspert FSS Igor Radojčić ocenio da je Zvezda oštećena u večitom derbiju


Dakle, detalj iz 69. minuta 161. večitog derbija u kojem je golman Partizana Stojković imao duel sa Žanderom iz Zvezde ostaće predmet odlučivanja Sudijske komisije, a da li je i koliko je pogrešio glavni arbitar Jovanović moći će da se zna prema dužini njegovog odsustva sa mečeva Superlige.


Komisija će doneti odluku, ali pomenuta konvencija UEFA joj ne dozvoljava da se javno oglasi po bilo kom pitanju. Time je na najelegantniji način Komisija sebe zaštitila.