ŠTO bi rekli fudbalski radnici u Srbiji: golman je u svom petercu zaštićen kao - beli medved! Baš ta, narodska definicija, išla bi možda u korist golmana Partizana Vladimira Stojkovića u vezi sa poništenim golom za goste u 69. minut, ali samo da je on imao potpunu kontrolu nad loptom u duelu sa Žanderom u 69.minutu večitog derbija.

Sudijski ekspert FSS Igor Radojčić je večeras na TV Arena konstatovao da faul nad golmanom Partizana nije postojao,jer je prema novom tumačenju pravila dozvoljen duel napadača i golmana u bilo kom delu šesnaesterca.

Međutim, prema Pravilima fudbalske igre u delu koji definiše prekršaje i nesportska ponašanja, pod tačkom 2 koja opisuje indirektan slobodan udarac doslovce stoji ovo:

- Smatra se da vratar ima loptu pod kontrolom sa rukom ili rukama kada je: lopta između ruke ili ruku i neke površine (zemlja, sopstveno telo) ili je dodiruje bilo kojim delom šake ili ruke, osim ako se lopta odbije od vratara ili vratar odbrani udarac. Vratar ne može biti napadnut od strane protivnika dok loptu kontroliše svojim šakama.

Prema nekim tumačenjima tv snimka, jedan deo javnosti tvrdi da je Stojković prvo dotakao loptu. Iz Zvezde, sa druge strane, tvrde da su oštećeni i da im je poništen regularan gol. Smatraju, očigledno, da nikakvog kontakta nije bilo i da je sudija Srđan Jovanović morao da pokaže na centar. Otvorila se tako još jedna večna tema večitih derbija, a videćemo šta ća o svemu da kažu ljudi u Sudijskoj komisiji FSS, danas ili najkasnije sutra na svojoj redovnoj sednici. Ekspert Radojčić je istakao da je ovo njegovo lično mišljenje , a da će konačan sud doneti Sudijska komšija.