Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je večeras probao da iznenadi Partizan sa novom formacijom i istakao da nije lepo i prijatno zbog poraza od "večitog" rivala.

- Probali smo da iznenadimo Partizan sa drugačijom fomacijom, da kontrolišemo prostor i loptu. Bilo je par segmenata kada smo radili dobre stvari i ono što smo želeli, ali onda ne centriramo kako treba... Ja sam najodgovorniji - rekao je Milojević novinarima posle utakmice.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Partizan-Crvena zvezda 2:0

Crvena zvezda je poražena u gostima od Partizana sa 0:2, u devetom kolu Super lige Srbije.

Milojević nije mogao da se obrati novinarima sa uobičajenog mesta, pošto mu nije bio omogućen prolaz kroz dvorište stadiona u Humskoj. Po završetku utakmice novinari su morali da prolaze atletskom stazom do Kluba sportista na konferenciju, a tu je morao da prođe i Milojević, pored jedne od frakcije navijača Partizana zadržane posle utakmice. ;

Milojević se novinarima naknadno obratio ispred svlačionice.

- Nije lepo i prijatno kada izgubite derbi, borbu za prestiž. Profesionalci smo i moraćemo što pre ovo da zaboravimo. Treba da razmišljamo o narednim utakmicama - naveo je trener crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ: CRNO-BELI SLAVILI U DERBIJU: Suma i Tošić za trijumf Partizana

Milojević je čestitao Partizanu na pobedi. Nije bio saglasan da je taktika u utakmici protiv Partizana bila defanzivna iako Zvezda nije imala šut u okvir gola.

- Statistika ne laže. Bilo je situacija koje smo mogli drugačije da rešimo. Zašto nismo... Statistika nije dobra i moramo da vidimo koji su uzroci. Videćemo... Probaćemo da nađemo rešenje - rekao je Milojević.

U timu nije bilo Hoze Antonija Kanjasa.

- Nikada od mene nećete čuti alibi. Ja sam odlučio ko će igrati. Neukusno je da pričamo o tome. Možda je trebalo... Sa ovakvim rezultatom, da mogu da promenim, stavio bih druge strance da igraju. Imam veliki problem sa tim - kazao je Milojević.