NEMANjA Matić u četvrtak na meču sa Astanom postao je tek drugi Srbin u istoriji koji je bio kapiten Mančester junajteda. Nasledio je Nemanju Vidića i vodio mladi tim do pobede nad Kazahstancima od 1:0.


- Biti kapiten Mančestera je nešto posebno, to iziskuje dodatnu odgovornost, ali je u svakom slučaju priznanje. Ponosan sam na to, a nadam se da to neće biti poslednji put da sam kapiten - rekao je Matić.


Posle Romera bio je najstariji igrač na terenu, što je prokomentarisao kao "dešava se, to je život", a o plejadi talentovanih omladinaca koji su igrali pohvalio je posebno 17-godišnjeg Mejsona Grinvuda, strelca gola:


- Grinvud je bio najmlađi, pokazao je kakav talenat imaju omladinci Mančestera. Ako se bude razvijao biće u budićnosti važan igrač za nas. Ostali su takođe bili dobro, dali su maksimum i to je najvažnije.


Tri boda se pišu, dodao je Nemanja, ali Astana je potvrdila da je iskusan i neugodan tim.


- S obzirom na mladost tima, promene, bodovi su najvažniji. Mogli smo da postignemo još nekoliko golova u prvom delu, jer smo imali dobre prilike. Posle 0:0 na poluvremenu imali smo teži zadatak. Astana, koja je iskusna ekipa, vratila se u odbranu, čekala kontre, a to iziskuje dodatnu opreznost.