PRE četiri godine igrao je u oba meča protiv svog bivšeg kluba u grupnoj fazi Lige Evrope, a nešto slično ga očekuje ove jeseni, s tim što je te 2015. igrao sa Alkmarom protiv Partizana, a sada će u crno-belom dresu vojevati sa napadačima holandskog tima.


Iskusni defanzivac Partizana Rajko Brežančić (30) jedan je od najpozvanijih za priču o onome što izabranike Save Miloševića očekuje sutra protiv AZ u Humskoj, ali i u petom kolu kada Partizan bude gostovao u Holandiji.


- Oni su se tada najviše uplašili stadiona i navijača. Gledali su klipove na internetu, zvali me da pitaju, mislili su da je ovde bukvalno rat. Pričao sam im tada ajde da izdržimo prvih 10 minuta, to je najbitnije. Primili smo gol u šestom i onda je usledilo rasulo. Jedno je sigurno, veoma cene Partizan - nema dilemu defanzivac Partizana.


PROČITAJTE JOŠ: ODREĐEN SUDIJA ZA MEČ PARTIZANA I AZ ALKMARA: Italijan Guida deli pravdu u Humskoj


Ekipa koja će se sutra suprotstaviti Tošiću, Nathu i društvu ima minimalne obrise tima koji je te 2015. savladan i u Beogradu i u Alkmaru. Bez obzira na promene u igračkom kadru opredeljenje nije pretrpelo značajnije izmene.


- Iz sadašnje ekipe AZ poznajem samo dva igrača, grčkog štopera Hacidijakosa, kao i drugog centralnog defanzivca, Holanđanina Vlara. Tim se dosta promenio, igra ofanzivni fudbal, ali mi bi trebalo da igramo našu igru, da se ne plašimo gostiju, nisu oni bauk, niti su nešto posebno. Mišljenja sam da je bila mnogo bolja ekipa kada sam ja igrao, ali moramo da ih shvatimo ozbiljno ako želimo da pobedimo.


- U Holandiji bukvalno nema odbrane, tamo svi idu napred, bez obzira na to o kom timu se radi. Ako ostaneš pozadi, sam si između tri igrača. Verujem da možemo da osvojimo svih šest bodova protiv njih. U našoj grupi bauk je Mančester, koji nije što je bio, ali je uvek veliki. Ukoliko budemo igrali kao što možemo, proći ćemo grupu. Astana ima mnogo para, ali ta liga ne može da se poredi sa našom.


PROČITAJTE JOŠ: UZ PARTIZAN OKO 20.000 MALIŠANA: Veliko interesovanje škola fudbala za utakmicu Partizan i Alkmar


Prema Brežančićevim rečima, fudbaleri Partizana, a i navijači, ne bi trebalo sa opterećenjem da priđu devetom učešću u grupnoj fazi Lige Evrope.


- Rasterećeni smo. Bio nam je cilj da uđemo, kao što je rekao trener Savo Milošević, to nam je bonus. Imamo našu ligu, našu realnost, ovo je samo jedan bonus, po mom mišljenju zasluženo smo ušli u Ligu Evrope, spremali smo se za te utakmice, gledali da bude dobro svima, igračima i navijačima i da dovedemo jake ekipe u Beograd. U tome smo i uspeli - zaključio je Brežančić.


"HLADNA" HOLANDIJA

NEMA Rajko Brežančić baš visoko mišljenje o Holandiji na osnovu iskustva tokom igranja za Alkmar.

- Holandija je zemlja lala i zemlja hladnoće. Kada sam otišao sa porodicom baš smo imali problema da se uklopimo, mada smo se tamo družili uglavnom sa Srbima, imamo prijatelje i dan-danas, videćemo se sa njima kad budemo gostovali u Alkmaru. Sve je super, zaista, samo mi se ne sviđa što su ljudi hladni, neće da se jave, sad te vidi na treningu, a posle u gradu neće da te pozdravi, pita kako si. Kao da te ne poznaju, kao roboti su. Dođu, odrade trening i idu kući.