BOLONjA živi na energiji Siniše Mihajlovića. Pošto ih je preko telefona pomoćnika Miroslava Tanjge "izribao" iz bolničke postelje na poluvremenu u Breši jer su gubili sa 1:3, igrači su na toj šok-terapiji postigli tri gola u nastavku i pobedili 4:3.

Posle meča su pravo iz autobusa došli do poliklinike "Santa Orsola", gde Miha prima drugu seriju hemoterapija, i zapevali su mu ispod prozora. Orilo se "Dai, Siniša, ale, ale", a Miha je s balkona u svom stilu odgovorio:

PROČITAJTE JOŠ: Mihajlovićev pomoćnik: Siniša se bori više nego ikada


- Lepo od vas, nisam vas očekivao. Dolazite da mi smetate samo kad pobedite. U sredu ćemo da pričamo o greškama, a ako hoćete, možete odmah da dođete u sobu kod mene da ih pogledamo zajedno. Mada, bolje je da ne dolazite jer vam se neću svideti. Srećom, na kraju ste bili dobri. Vidimo se.

I to je Miha, istinski lider ovog tima, koji je sa njim prošao put od pokojnika do pukovnika u prošloj sezoni, a u ovoj posle tri kola ima isti broj bodova kao i Juventus. Bolonja preživljava sa Mihom najteže trenutke u životu, ali taj pozitivan stav koji stiže od trenera svakodnevno, kaže novinar "Gazete", postaje toliko zarazan i inspirativan da svi veruju u veliki kambek kluba koji je do sredine sedamdesetih godina prošlog veka osvojio čak sedam titula prvaka.

TANjGA: SVI ODUŠEVLjENI

U telefonskom razgovoru za "Novosti", deo atmosfere preneo je i Miroslav Tanjga, Sinišin kum i asistent.

- Svi smo prezadovoljni - kaže Tanjga, koji zamenjuje Mihajlovića i kao pomoćnik nastavlja njegov dobar posao. - Svakodnevno razgovaramo, a čuli smo se pre utakmice, na poluvremenu i posle utakmice u Breši. Gubili smo 1:3, ali u drugom delu i srećom imali igrača više, pa tu prednost iskoristili ofanzivnijom igrom. Primenili smo sistem 4-3-3, napadali i na kraju sasvim zasluženo slavili. Siniša je, naravno, kao i svi u klubu i navijači, zadovoljan pobedom.