BIVŠIreprezentativac Srbije Slobodan Rajković (30) nije pronašao odgovarajući angažman tokom letnjeg prelaznog roka, ali vredno trenira, jer kao slobodan igrač i dalje ima pravo da potpiše za novi klub. Štoper, koji je bio i na listi želja Partizana, očekuje da će uskoro dobiti novi izazov u karijeri.

- Trenutno živim u Beogradu - rekao je Rajković za sajt italijanskog novinara Đanluke di Marcija. - Pod kontrolom kondicionog trenera radim najmanje četiri sata dnevno. Ostatak vremena provodim sa porodicom.

Iskusni fudbaler, koji je od 2016. do 2019. bio član Palerma, ne krije da bi voleo da se vrati u italijanski fudbal. Tamo je jednu sezonu odigrao u eliti, a preostale dve u Seriji B.

- Dopada mi se italijanski fudbal i kako se tamo radi. Čekam da dobijem pravi poziv i uveren sam da će doći. Kada stigne, biću potpuno spreman. Inače, oduvek sam maštao da igram u Italiji, taj šampionat sam pratio na televiziji. Najviše sam voleo da gledam Dejana Stankovića i Sinišu Mihajlovića.

Tokom duge karijere, Slobodan je posle odlaska iz OFK Beograda igrao u četiri strane zemlje. Od 2007. do 2011. je bio član londonskog Čelsija, iz kojeg je išao na pozajmice u holandske klubove, PSV, Tvente i Vitese. Zatim je prešao u Nemačku, gde je od 2011. do 2015. bio u Hamburgu, i zatim jednu godinu u Darmštatu, odakle je prešao u Palermo.

- Moram da kažem da je od velike važnosti za mene bio rad u Čelsiju sa Žozeom Murinjom. Bio je tamo kada sam stigao, ali nažalost, nikada nisam zaigrao zbog određenih birokratskih razloga. Ipak, mnogo sam naučio od svih tih velikih igrača - završio je Rajković.

PODRŠKA MIHAJLOVIĆU

RAJKOVIĆ je odigrao 19 utakmica za našu reprezentaciju, a između ostalih selektor mu je bio i Siniša Mihajlović, trener Bolonje.

- Kada sam saznao za njegovu bolest, odmah sam mu pisao. Sjajan je čovek, jak i uveren sam da će prevazići probleme - istakao je iskusni defanzivac.