BRAĆA Luka (20) i Ivan Ilić (18) opčinili su ljubitelje fudbala u Bredi, jer igraju od ovog leta odlično za NAK, postižu golove, asistiraju, pa su mediji napisali - "Ilići napadaju sa svih strana". Aludirali su da Luka (i prošle sezone bio na pozajmici iz Sitija) igra na krilu uz desnu aut-liniju, a mlađi Ivan, koji je ovog leta stigao iz Mančestera na pozajmicu, u veznom redu sa leve strane. Epilog, dva Lukina pogotka i asistencija, jedan Ivanov i dve asistencije. Breda je treća.


Tu "napast" će imati i mlada selekcija Srbije (petak protiv Rusije u 18.00, u utorak sa Letonijom u 19.00), jer će Luka i Ivan i kod Nenada Milovanovića biti u istom timu.

- Ivan i ja odlično funkcionišemo, iako je razlika između nas dve godine. Super da smo zajedno, dobro smo se adaptirali u Bredi, a dodatna olakšavajuća okolnost je to što sam ja i prošle sezone igrao u klubu, navikao se na sve - kaže Luka.

Mlađi Ilić punog elana igra u Bredi, a sa istim žarom je stigao među starije kolege, jer je među najmlađima u selekciji.

- Nema lepšeg osećaja neko kad igraš za reprezentaciju, daćemo sve od sebe da pobedimo obe utakmice na startu. Nadamo se plasmanu na EP - malo priča, ali konkretno, Ivan.

Pročitajte još MORAMO BITI MUDRI U RUSIJI: Mlada reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu

Od Luke se očekuje da zajedno sa Adžićem, Račićem i ostalim igračima iz prethodnog ciklusa bude nosilac igre.
MANČESTER NAS PRATILUKA i Ivan Ilić su igrači Mančester sitija čiji ih skauti prate u stopu.
- Čujemo se stalno, pričamo sa njima skoro na dnevnom nivou. Zadovoljni su kako napredujemo, a vole da dolaze u Beograd, iako više nismo u Zvezdi. Plan Sitija? Njima je važno da mi radimo svoj posao, da treniramo dobro, igramo - iskren je Luka.

- Ima nas iz prošlog ciklusa, tu su i ovi mlađi, koje ne poznajem. Biće potrebno vreme da se uigramo, ali nažalost nemamo ga previše na raspolaganju. Mi stariji igrali smo u prošlim kvalifikacijama protiv Rusije, znamo da su dobar tim i da imaju kvalitetne igrače. Cela naša grupa je specifična, nema lakih rivala - istakao je Luka.

Stariji Ilić tvrdio je da je atmosfera najbitnija, a da očekuje da ovi mlađi slušaju. Ivan se nasmejao, a Luka na pitanje da li ga brat sluša odgovorio:

Pročitajte još A SAD - ADIO: Mlada reprezentacija Srbije se oprašta od EP

- Zavisi, kako kad, uglavnom da.

Ivan je veoma zadovoljan Holandijom.

- Trudimo se da igramo što bolje, da se nametnemo, kako u Bredi tako i u reprezentaciji. Treniramo odlično, igramo još bolje, dajemo golove. Radimo naš posao.
Luka i Ivan su bili srećni zbog uspeha Zvezde, ali nisu krili da im je žao što nisu bili deo tog slavlja...