MINULOG vikenda je svom timu, efektno završenim driblingom, doneo ceo plen u "gradskom derbiju" sa Proleterom. U subotu, u najzanimljivijoj utakmici sedmog kola(18.45), pokušaće da na isti način Crvenoj zvezdi "začini" slavlje. Ognjen Đuričin (23), napadač Vojvodine, ne krije da je sa vrha, gde se trenutno nalazi klub sa "Karađorđa", najlepši pogled, ali i da je prevashodni cilj ove sezone, izboriti izlazak na evropsku scenu.

- Krenuli smo punom parom i zasada je sve odlično - kaže Đuričin. - Znamo koje su klupske ambicije i činimo sve da ih ostvarimo. To je, svakako, želja svih nas igrača, a ako se ukaže prilika, smatram da bi bilo apsolutno sportski pokušati je i iskoristiti. Naše načelo je da u svaki duel, bez obzira na to ko je sa druge strane, idemo na pobedu. Ne sklanjamo se nikom.

Novosađani će, potvrđuje Đuričin, čestitati od srca našem najtrofejnijem klubu na novom uspehu, plasmanu u evropsku elitu. Iskrenost u komplimentima, pokazaće na terenu u velikoj želji i htenju da se uz dodatne motive odmere sa učesnikom Lige šampiona.

- Ne može se reći da u derbi sa Zvezdom ulazimo kao i u svaki drugi meč. S druge strane, taj duel nije preloman, ne donosi neku veliku odluku, osim tri boda. Zato smatram da bi trebalo da od starta krenemo na pobedu. Jer, domaćini smo. Naravno, respekt prema Crvenoj zvezdi, koja se pokazuje i dokazuje na internacionalnoj sceni, mora da postoji.

Mladi napadač, kojeg odlikuju sjajan dribling i brzina, takođe naglašava da je dolaskom trenera Nenada Lalatovića, novosadski tim dobio novu, pozitivnu energiju.

- On ima recept za derbi. Kod nas vlada veliko drugarstvo, na terenu i van njega. Atmosfera u klubu je sjajna i nadam se da ćemo naći načina da sve to potvrdimo u subotu. Lično sam optimista i nemam problem s tim ko je preko puta. Uvek želim da pobedim. Naravno, u svemu tome imam respekt, ali ne i strah - zaključio je Đuričin.

ULAZNICE

ULAZNICE za derbi prodavaće se u subotu, na dan utakmice na blagajnama stadiona od 12.00 do 18.45, po ceni od 700 dinara ("zapad") i 500 dinara ("istok", "sever" i "jug"). Za navijače Crvene vezde, predviđena je južna tribina, dok će navijači Vojvodine biti smešteni na severnoj, istočnoj i zapadnoj tribini.

Navijači koji imaju ulaznicu sa meča protiv TSC, mogu besplatno da je zamene za kartu za duel sa Zvezdom, danas i sutra od 10.00 do 18.00. Za derbi važe i sezonske karte iz prošle sezone.