LIDER Superlige Srbije uoči šestog kola je Vojvodina, koja je furiozno započela sezonu, sa četiri pobede i jednim remijem. Stameni štoper Siniša Saničanin (24) ističe da su aplauzi sa tribina "Karađorđa", koji su se čuli posle derbija sa TSC (2:2), najveća nagrada za fudbalere.

- To je potvrda da su ljubitelji fudbala zadovoljni onim što prikazujemo - kaže Saničanin. - Prijatno sam iznenađen velikim brojem navijača i snažnom podrškom novosadske publike. Imamo novu energiju, poseban elan i mnogo toga pozitivnog zahvaljujući novoj upravi, sjajnoj atmosferi u klubu i treneru Nenadu Lalatoviću.

Za Novosađane je, kako Saničanin potvrđuje, najvažnije da su na putu koji vodi ka izlasku na evropsku scenu, što je osnovni cilj ove sezone. U naredne dve utakmice na "Karađorđu" će se odmeriti sa Proleterom (sutra, 20), komšijama sa Slane bare i sa Crvenom zvezdom (31. avgust).

- Idemo, meč za meč. Proleter je u fokusu i to nam je najvažnija utakmica. Želimo, naravno, da pobedimo. O Zvezdi ćemo razmišljati odmah posle te utakmice - kaže Saničanin, koji je u novosadskom klubu od 2017, kada je došao iz lučanske Mladosti.