PREDSEDNIK Nadzornog odbora fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Milošević nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije da ima tu funkciju, iako je i sudija Višeg suda u Beogradu. Na to je bio obavezan, pa se njegovo sudijsko mesto sada dovodi u pitanje.

Agencija za borbu protiv korupcije je navela da je istovremeno vršenje ove dve funkcije u suprotnosti sa zakonom i da sudija, kao javni funkcioner, ne može biti član uprave sportske organizacije. Dodali su da će izvršiti proveru da li u konkretnom slučaju postoji kršenje Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Ovo se navodi u tekstu Centra za istraživačko novinarstvo (CINS), koji je dobio odgovore na pitanja upućena Agenciji za borbu protiv korupcije.

Milošević je godinama unazad radio u Crvenoj zvezdi i kao sudija Višeg suda Posebnog odeljenja za organizovani kriminal i korupciju na slučajevima povezanim sa Agrobankom, koja je imala saradnju sa Crvenom zvezdom.

Dragan Milošević je inače bio predsednik veća na suđenju nekadašnjem predsedniku Izvršnog odbora Agrobanke Dušanu Antoniću i još 20 okrivljenih, koji se terete da su tu banku mahinacijama oštetili za 84 miliona evra. On je za jedan navijački portal izneo podatke o sporazumu Agrobanke i Zvezde, prema kojem je banka, zbog loše finansijske situacije odnosno stečaja, sklopila sporazum kojim je smanjila dug kluba od 17 miliona evra na 6,8 miliona.

Ako se utvrdi da je zakon prekšren, Agencija može Miloševiću da izrekne meru upozorenja, koja je u formi usmene opomene i ne povlači nikakve druge posledice, ili neobavezujuću preporuku za razrešenje u instituciji u kojoj funkcioner radi.

GLASAO ZA TITULU IZ 1946.
DRAGAN Milošević je kao član Pravne komisije FSS bio jedan od petorice članova koja je glasanjem u maju ove godine (trojica za, jedan protiv i jedan uzdržan) dala preporuku Skupštini FSS da se Crvenoj zvezdi prizna(ne)sporna titula iz 1946. godine.