Poslednja utakmica na Evropskom prvenstvu možda nema takmičarski značaj za Srbiju, ali niko ne želi neku novu bruku. Ona protiv Nemačke je bila dovoljna. Ipak, Goran Đorović je u neverovatnim problemima pred meč sa Danskom.

SelektorOrlića bukvalno je primoran da krpi odbrambenu liniju, jer uoči utakmice nema desnog beka, a „knap“ štopera, bez ijednog na klupi. VukašinJovanović je povređen. Milan Gajić je povređen. Nikola Milenković je suspendovan zbog kartona.

A, poslednja vest je da se povredio i štoper Svetozar Marković! Četvorica defanzivaca sa spiska su ispala iz stroja.

Oni na koje Đorović može da računa su dva leva beka, Miroslav Bogosavac i Aleksa Terzić i dva štopera, Srđan Babić i Erhan Mašović. Istina, Mašović je u prvoj utakmici, protiv Austrije, igrao na mestu zadnjeg veznog, ispred poslednje linije, ali njegova matična pozicija, na kojoj je počeo karijeru je u srcu odnbrane.

Dakle, jedan levi bek će morati na desnu stranu. A, staro je fudbalsko pravilo, kako su makar nekada treneri govorili, da svako u fudbalu može sve da igra, osim levi bek na desnoj strani.

Nije ni tu kraj svih muka. Pitanje je da li će moći na teren i krilni napadač Aleksandar Lutovac, pošto se i on povredio, pa su veće šanse da ne igra, nego da bude u sastavu.