LjUBIŠA Tumbaković (66) biće novi selektor Srbije. Prema poslednjim informacijama sa Terazija 35 iskusni stručnjak i doskorašnji selektor Crne Gore preuzeće ovih dana kormilo "orlova" od Mladena Krstajića koji će dobiti otkaz na Izvršnom odboru FSS najverovatnije sutra ili prekosutra.

PROČITAJTE JOŠ: NA ODMOR POGNUTE GLAVE: Fudbaleri Srbije na raspustu do septembra

Tumbaković je u karijeri trenirao čak devet klubova, najviše uspeha je imao sa Partizanom (šest titula i tri kupa), a pre nekoliko dana je dobio otkaz na mestu selektora Crne Gore jer nije želeo da vodi reprezentaciju ove zemlje protiv selekcije takozvane države Kosovo na meču kvalifikacija za EP u Podgorici. Isto su učinili i igrači Filip Stojković i Mirko Ivanić.

PROČITAJTE JOŠ: SMENjEN ZBOG PATRIOTIZMA: Tumbaković skupo platio odluku da ne vodi Crnu Goru protiv tzv. Kosova

Tumbaković je inače i dobitnik "zlatne lopte" Fudbalskog saveza Srbije iz 2006.godine, a posle propalih pregovora sa našom kućom fudbala pre dve godine kada je raskinuta saradnja sa Slavoljubom Muslinom, sada je očigledno pronađen zajednički jezik sa iskusnim trenerom. Ogromna neprijatnost koju su doživeli svi u reprezentaciji , ali i navijači posle "petarde" u Ukrajini, naterala je ljude u FSS na brzu reakciju pa je izbor pao na Tumbakovića koji će tako debitovati na klupi "orlova" u septembru, na najtežem ispitu u našoj kvalifikacionoj grupi, protiv Portugalije u Beogradu.