GORAN Đorović je poveo 21 fudbalera na završne pripreme pred Prvenstvo Evrope u Portorož. Selektor mladih računa i na svu petoricu A reprezentativaca (Jović, Radonjić, Živković, Lukić i Milenković), ali će se Luka Jović i Nemanja Radonjić pridružiti saigračima nešto kasnije.


Prvi je u sreduu 13 časova na stadionu "Santjago Bernabeu" na promociji u Real Madridu, dok je drugi ostao u Beogradu zbog privatnih obaveza.


PROČITAJTE JOŠ: "Orlići" putuju na pripreme, Real šalje avion za Jovića


Srbija je jedan od favorita iz senke, ukoliko ozbiljno shvati svaki od svoja tri meča u grupi B, kasnije i u polufinalu.


- Zadovoljan sam kako je ekipa radila ovih nekoliko uvodnih dana na početku priprema u Beogradu. Za nas je velika stvar što će nam se priključiti i A reprezentativci. Imamo ogromnu želju da u Italiji uradimo veliku i važnu stvar za naš fudbal. Svesni smo da su sa nama u grupi, ali i u ostalim grupama takođe selekcije sa velikim ambicijama, jer to je najbolje što Evropa ima u ovom trenutku - rekao je selektor Goran Đorović pre polaska na put.


PROČITAJTE JOŠ: Mitrović: Nadam se da ću i ubuduće igrati u tandemu sa Jovićem


Bez skoro ikakve medijske mažnje "orlići" su otputovali u Sloveniju, na petodnevne završne pripreme u Portorož. Naime, samo dve novinarske ekipe su ispratile mladu reprezentaciju na Prvenstvo Evrope. Ako je suditi po staroj tradiciji, ovo bi mogao da bude i jedan mali ali dobar znak. Jer, pre četiri godine su sa sličnom "pažnjom" na daleki Novi Zeland otputovali Veljko Paunović i njegovi omladinci, pa se u otvorenom autobusu, od aerodroma da balkona Starog dvora, vratili sa zlatnim medaljama oko vrata i titulom svetskog prvaka.


Može li ekipa Gorana Đorovića da uradi išta slično, videćemo kada krenu njihove utakmice u Trstu (prva je u ponedeljak sa Austrijom), 20. je rival Nemačka. 23. Danska.