SMRKNUTIH lica, daleko bilo, kao da je neki tragičan događaj u pitanju, fudbaeri Srbije su večeras u 18 časova požegi i vrućini izašlina poslednji trening pred sutrašnju utakmicu sa Litvanijom. Tragovi “teškog ranjavanja” od pet udaraca u svaki deo tela i duše u Ukrajini ostavio je traga najviše na licima Mladena Krstajića i njegovih igrača.


U kompletnom sastavu će “orlovi” i sutra na Litvance, ali je pitanje da li će u istom sastavu biti i posle pauze, u septembru, kada sa Portugalijom i Luksemburgom nastave kvalifikacije za EP 2020. godine.


- Preuzeo sam još u Ukrajini ličnu odgovornost za sve što se desilo na toj utakici. Taj dan više ne možemo da vratimo, vreme ne možemo da poništimo. Desio se debakl i mnogo nam je teško, ali nama je sada važna samo utakmica sa Litvanijom – skoro kroz zube je cedio svaku rečenicu selektor Mladen Krstajić pred domaćim novinarima u “kući fudbala”.


PROČITAJTE JOŠ: Kokeza posle teškog poraza u Ukrajini: Srbijo, izvini!

Na konkretno pitanje, da li je pomišljao o ostavci ili, da li očekuje otkaz, Krstajić je imao spreman odegovor.


- Ja sam službenik Fudbaskog saveza Srbije. Poštovaću svaku odluku saveza i ako odem sa mesta selektora, želim da odem čista obraza. Želim da odem kao čovek koji će većna utakicu sa Portugalijom moći da dođe privatno i kao najobičniji navijač podrži svoj tim – reče Krstajić.


PROČITAJTE JOŠ: POSLE DEBAKLA U UKRAJINI: Kokeza (ne)menja Krstajića

Skoro iza svake reči aktuelnog selektora kao da se krila najava da će on od srede i sastanka Izvršnog odbora koji je najavio predsednik FSS Slaviša Kokeza, više neće biti na ovoj funkciji...


- Teškim porazom smo izgubili jednu važnu bitku, ali nismo izgubili rat. Zato ponavljam da nam je potrebna velika podrška pred Litvaniju koju jednostavno moramo da pobedimo. Bolji smo tim, ali to moramo da dokažemo na terenu.


PROČITAJTE JOŠ: PORAŽAVAJUĆI UČINAK NAŠIH FUDBALERA U KVALIFIKACIJAMA: Jednom na EP za 36 godina

O tome da li ćemo videti opet ofanzivnu Srbiju, sa dva centarfora, o tome da li Mitrović morao da počne meč u Ukrajini kao rezerva, Krstajić je odmah dao jasan odgovor:


- Mitrović ima povredu trbušnog mišića i bilo je pitanje da li može i na klupu u Ukrajini. Biće ovo potpuno drugačija utakmica, ali ne otkrivam ni tim ni taktiku – zaključio je Krstajić koji će možda još samo jednom za izađe pred novinare kao selektor Srbije, sutra veče posle duela sa Litvanijom koji se od 20.45 igra na stadionu “Rajko Mitić” bez prisustva publike.