MANČESTER siti je doživeo ozbiljan finansijski gubitak zbog egzodusa mladih talenata. Dolaskom vlasnika šeika Mansura ogroman novac je uložen, kako u stvaranje šampionske ekipe tako i u unapređivanje omladinskog pogona, ali kada se pogleda šta se dešava sa mladima iz Sitijeve akademije, deluje da na tom polju i nije baš sve sjajno.


Precizni britanski statističari su izračunali da 11 sastavljenih iz akademije trenutnog šampiona Premijer lige trenutno vredi 350 miliona evra, a redove Sitija su svi zajedno napustili za nešto manje od 100 miliona. Najzvučnija imena koja se nalaze na ovom spisku su Kijeran Tripije (Totenhem), Denis Suarez (Barselona) I Džejdon Sančo (Borusija Dortmund). Za mladim Sančom mogu posebno da žale, imajući u vidu sezonu koju ima u Bundes ligi, a sličnim putem je pošao i Brahim Diaz, koji je trenutno u Real Madridu.


PROČITAJTE JOŠ: GLASINE SVE GLASNIJE: Gvardiola preuzima Juventus 4. juna


Da možda nije baš sve tako crno, pokazuje primer Fila Fodena. Mladi engleski reprezentativac je ove godine uživao ogromno poverenje Pepa Gvardiole, a sigurno će mu ostati u pamćenju gol protiv Totehnema u jednoj od najbitnijih utakmica za titulu.

Mladi igrači u velikim klubovima često pate nauštrb rezultata, ali kada imate ovakvu koncentraciju talenata na jednom mestu kao u Mančester sitiju, deluje da bi procenat mladih iz akademije u prvom timu trebalo da bude veći.