ZAVESE na većinu evropskih prvenstava su tek pale, neka poput italijanskog i francuskog još nisu ni završena, ali to ne smeta bogatim klubovima da već uveliko troše novac na pojačanja.


Furiozno su u šoping posebno krenuli Nemci, pa je tako Bajern već prešao brojku od 100 miliona evra, a Borusija Dortmund je veoma blizu, i prvim sledećim će probiti tu granicu.


PROČITAJTE JOŠ: Azar potpisao za Borusiju Dortmund


Precizno, Bavarci su za nove fudbalere izdvojili u tekućem letnjem prelaznom roku 118 miliona, i to na trojicu igrača. Najskuplji je bio francuski defanzivac iz Atletika Lukas Ernandez (85), a tu su još jedan član "trikolora" Benjamin Pavar iz Štutgarta (30), kao i manje poznati 19-godišnji špic Hamburga Jan-Fit Arp (3).


Borusija Dortmund je prodajom Kristijana Pulišića napunila kasu, i odmah je ispraznila, budući da je otkupila ugovor Paka Alkasera za 21 milion, a zatim angažovala trojicu reprezentativaca, Belgijanca Torgana Azara (25,5, Borusija M), i Nemce Nika Šulca (25,5, Hofenhajm) i Julijana Branta (25,00, Bajer L.).


PROČITAJTE JOŠ: Šulc pojačao Borusiju Dortmund i stao uz rame Širleu


Iznenađenje je što je trenutno u prvih pet potrošača, odmah iza nemačkog tandema i španskih velikana Reala (95) i Barselone (87), prosečni engleski Vulverhempton sa izddojenih 51,5 miliona evra (Raul Himenez 38, Leander Dendonker 13,5). Ipak, pijaca je tek otvorena, mega transferi se tek očekuju i na listi će biti još mnogo promena.