Fudbalski trener Žoze Murinjo rekao je da su za probleme Mančester junajteda krivi "igrači, organizacija i ambicija" i negirao da je dobio otkaz zbog napadača Pola Pogbe.

Murinjo je u decembru dobio otkaz u Junajtedu, posle najlošijeg starta kluba u poslednjih 28 godina. On je od septembra bio u lošim odnosima sa Pogbom, kome je oduzeo zvanje zamenika kapitena, a sukobili su se i na treningu.

Upitan da li je bio Pogbina žrtva, Murinjo je rekao listu “Ekip”: "Ne, ne".

- Problem su igrači, organizacija i ambicija. Ne mogu da odgovorim potvrdno na pitanje da li je Pol jedini odgovoran - naveo je Murinjo.

Portugalca je na klupi Junajteda zamenio Ole Gunar Solskjer, koji je u martu potpisao trogodišnji ugovor, posle 14 pobeda u 19 utakmica kao privremeni trener. Ekipa je tada bila u igri za četvrto mesto, ali je pokvarila rezultate u završnici prvenstva, koje je okončala na šestom mestu, sa pet bodova manje od četvrtoplasiranog Totenhema.

- Želim da kažem samo dve stvari o Mančester junajtedu. Prva je da je vreme sve reklo, a druga - da su problemi i dalje tamo - naveo je portugalski trener.

Murinjo je nameravao da dovede jednog centralnog beka prošlog leta, želeo je Harija Megvajera, Džeroma Boatenga, Tobija Aldervejrelda i Dijega Godina. Klub ipak nije doveo beka, već je Murinjo morao da se zadovolji dolascima veznog igrača Freda, defanzivca Diogo Dalo i rezervnog golmana Lija Granta.