Fudbalski klub Lacio distancirao se od rasističkih ispada svojih navijača koji su istakli transparent u čast fašističkog vođe u vreme Drugog svetskog rata Benita Musolinija i vređali fudbalera Milana.

List Gazeta delo Sport objavio je video snimak na kome se čuje kako navijači Lacija ispred stadiona San Siro, pre sinoćnje utakmice sa Milanom, na rasnoj osnovi vređaju fudbalera "roso-nera" Temuea Bakajoka.

Iste uvrede čule su se sa tribina i tokom zagrevanja. Pre toga, navijači Lacija su u centru grada razvili transparent u čast Benita Musolinija.

- Lacio se jasno distancira od ponašanja i događaja koji ne prikazuju sportske vrednosti koje klub promiviše za ovih 119 godina. Klub odbacuje i osporava pojednostavljenu tendenciju pojedinih medija koji sve navijače Lacija smatraju odgovornim za dela nekoliko izolovanih elemenata, iz razloga stranih bilo kojoj sportskoj strasti - navodi se u saopštenju Lacija.

Poslednjih godina u italijanskom fudbalu ima mnogo problema sa rasizmom, a najnoviji incidenti su uvrede tamnoputim igračima Napolija Kalidu Kulibaliju i Juventusa Mojzeu Kinu.

Lacio je sinoć pobedio Milan sa 1:0 i u finalu Kupa u Rimu igraće protiv pobednika duela Atalante i Fiorentine.